En god pendlesykkel bør være rask og effektiv, ha en relativt enkel konstruksjon for lite vedlikehold, robuste deler og en sittestilling som fungerer med sekk og gir godt overblikk i trafikken.

Tilnærmingen til hva som gjør en god pendlesykkel er forskjellig fra sykkelprodusent til sykkelprodusent, akkurat som ønskene og behovene kan være forskjellig mellom brukerne.

For denne testen tok vi utgangspunkt i et prispunkt mellom ti tusen og femten tusen kroner. I denne prisklassen får du solide kvalitetssykler med funksjonelle deler og gjennomtenkte løsninger. Testen viser at det er relativt stort spenn i både pris og spisskompetanse blant alternativene på markedet og det er et poeng å tenke gjennom hva som er viktigst i din egen sykkelhverdag. Setter du det å slippe et skittent kjede høyt, velger du en sykkel med beltedrift og navgir. Ønsker du maks snert og effektivitet i tråkket og er villig til å vaske og olje kjedet en gang i blant, vil du få en mer direkte tråkkrespons med utvendige gir og kjede enn med navgir og gummireim.