FAKTA

Pris: 14 000 kroner

Vekt: 13,2

Nett: focus-bikes.com

skala
8/10

Tyske Focus ble startet av den suksessrike 80/90-talls-stjernen Mike Kluge. Kluge var verdens beste i sykkelkross og terrengsykling før terrengsykling fikk sitt reelle gjennombrudd som sport.
Med alt fra Tour de France-racere og terrengrittsykler til bysykler i kolleksjonen har Focus blitt et av de store merkene, ikke bare innen konkurransesykling.
Planet Street er en stilig sykkel med et sporty utseende. Det mustasj-formede styret gir flere mulige grep og sittestillinger og en kvikk profil rent estetisk. Standardsittestillingen er behagelig oppreist.

BARTE-STYRE: Det bakoverbøyde styret gir gode muligheter for å variere grep og sittestilling. 

Det beltedrevne baknavet har åtte interne og vedlikeholdsfrie gir. Beltet gir stille, smørefri gange og ingen drivverkslitasje. Giret lar deg gire mens du venter på grønt lys og når du triller inn til rundkjøringene. Gir-vrideren er enkel i bruk og lar seg vri kun med et lite dytt med tommelen. Du kan også gire mange hakk om gangen både i fart og mens du står stille. Bra!

TEMMELIG HEMMELIG: Den skjulte frontlykten under forskjermen gir godt, dynamodrevet lys. 

Ikke bare har Focus valgt flott og pendlevennlig drivverk, de har også inkludert en forhjulsdynamo i pakken. Ledninger fra fornavet fra Shimano går til en godt skjult frontlykt under forskjermen og en nett baklykt integrert i bakskjermen. Lekkert! Med dette oppsettet glemmer du aldri lykten hjemme. Det moderne dynamo-navet sikrer at det også lyser når du står stille i noen minutter. Trenger du sterkere lys har du uansett hele styret fritt til montering av batterilykt.
Planet Street er en morsom sykkel i trafikken og langs sykkelveiene. Den gir god fartsfølelse uten at det går utover komforten. I de bratteste motbakkene kunne den godt ha et par lettere gir å by på, og igjen er avstanden mellom letteste og nest letteste for stor, men barte-styret er godt å spenne fra med når vi må stå å trå.

Focus Planet Street klarer å hake av i alle pendlesykkel-boksene vi ønsker oss, uten at det koster alt for mye. Denne sykkelen har alt vi trenger til problemfri jobbsykling rett fra butikk-gulvet. Som de ville sagt i Tyskland, Spitzenklasse!

VRI-ÅTTER: Girnavet har åtte interne gir som betjenes med girvrideren på styret. Beltet sørger for renslig drivverk. 

PLUSS
Beltedrevet navgir Dynamo-nav og lys Komfortabelt og sporty styre Flotte, integrerte skjermer Lettrullende, volumiøse dekk Flott utseende
MINUS
Enkle bremser med trefingershendel Noe trang dekk-klaring under frontlykt For korte ventiler gjør det vanskelig å pumpe luft Billig kranklager og hurtigkobling foran
VURDERING
Utstyr mht pris:
Brukervennlighet:
Trening:
Bortover:
Oppover:
Nedover:
Kvalitetsfølelse:
Sykkelglede:
Poengsnitt: