FAKTA
  • Bontrager Ion 800 R
  • Vekt: 151 gram
  • Pris: 999 kroner
  • Trek.no
  • Batteri: Ikke oppgitt
  • Styrke på maks: 800 lumens
  • Batteritid: 1.30 på maks
skala
9/10

Bontrager-lykta er liten, men ikke spesielt lett, noe som gjenspeiles i ganske god batterikapasitet, den lille størrelsen til tross.

LITEN: Bontrager Ion 800 har testens sterkeste lys til tross for at den er minst.

Ion 800-lykta har en knapp på toppen som også fungerer som batteriindikator. Denne veksler fra grønn til rød etter hvert som du har mindre batteri igjen. At batteri-lyset er i form av en Bontrager-logo kompletterer det eksklusive inntrykket denne lykta gir. Lykta har fint oransje sidelys for god synlighet i trafikken. Strålen er kraftig og klar, og gir også godt lys helt nær ved styret i tillegg til god lengde. Styrefestet er det største ankepunktet vi har med denne lykta. Skruklemma i hardplast er klønete å bruke og vanskelig å bruke på tvers av styrediametere. De fleste styrer er 31,8mm innerst ved framspringet, men blir tynnere kort ut fra midten. Festet er tilpasset både 31,8 og 35mm, men passer dårlig på styrets tynne partier. Andre lykter fra Bontrager har vanlig strikk-feste i silikon. Det hadde vært å foretrekke her også. Hvis silikon, eller gummi ikke regnes som varig nok ville vi ha foretrukket metallfeste som på Specialized-lykta. Har du nok plass innerst på styret til klemma holder den i hvert fall godt på lykta. Det er også enkelt å løsne lykta fra festet for å lade den, eller unngå tyveri.

PLASTFESTE: Hardplastfestet passer best på den tjukke delen av styret

Lykta trenger 6 timer med usb-lading for å bli fulladet. Både Specialized, Lezyne, Gemini og Exposure fyller batteriet på ca timer.

De fem lys-innstillingene lykta byr på er alle hensiktsmessig. Dagblinken er ekstra kraftig og gir god synlighet. På grusrunder og i situasjoner der vi bruker lyset til å se mer enn for å bli sett, ønsker vi en hurtigfunksjon for veksling mellom høy og lav, uten at vi må trykke oss gjennom hele menyen, for å komme fra nivå to, tilbake til nivå 1.

Bontrager-lykta er elegant og nett, men styrefestet er klønete i bruk og ladetiden litt lang. Knappen for å skru av og på og justere styrke er flat og vanskelig å kjenne med hansker.

 

STANDARD: Micro-USB-kabelen går rett inn her. De fleste kabler vil passe.
PLUSS
Liten. Supert lys Sidelys. Batteriindikator i knapp. Kraftig dagblink.
MINUS
Klønete hardplastfeste, Vanskelig å trykke på knapp med hansker. Du må scrolle hele menyen for å komme tilbake til full styrke.
VURDERING
Valuta
Helhetsinntrykk