Dere møtes i den faste sykkelgjengen på samme tid som hver uke. I dag er det typisk høst: Sol, men likevel litt kjølig. Du har allerede fått varmet opp litt på transportruta bort til trailhead'en, men denne stien er et slit. Her går det rett opp, i flere hundre høydemeter, med knot og røtter og små oppovercrux.

Straks begynner du å svette litt for mye, og det slår deg - har jeg kledd meg riktig nå?

For folka i 7mesh var dette i seg selv et problem. Man skal ikke surre bort tankene på bekymringer om klær og temperatur - på sykkelen skal man helst bare tømme hodet, være ett med maskineri og underlag, kjenne pulsen, jobbe med bein og armer. Nerde på utstyret kan man gjøre hjemme!

Lomma bakpå 7mesh sin nye vest har en stilig hemmelighet. Foto: Margus Riga
Lomma bakpå 7mesh sin nye vest har en stilig hemmelighet. Foto: Margus Riga

Hvem er disse kanadierne?

Dette problemet inspirerte sykkelentusiastene fra Squamish i Canada til å starte opp klesmerket sitt. Innimellom all slags teknologisk utvikling så de at det manglet et skikkelig avansert klesmerke for syklister. Med inspirasjon fra det opprinnelige navnet til området i British Columbia, nemlig de innfødtes skrivemåte Sḵwx̱wú7mesh (sjekk denne videoen om du stusser på uttalen av det 7-tallet!), ble 7mesh født.

Sykkelklær som ikke gjør altfor mye av seg visuelt, men som leverer funksjonelt. Foto: Marcus Riga
Sykkelklær som ikke gjør altfor mye av seg visuelt, men som leverer funksjonelt. Foto: Marcus Riga

Selskapet har ikke engang rukket å bli 10 år gammelt (det blir de først neste år!) før de har markert seg som en innovatør med funksjonelle, profesjonelle klær som ikke gjør mer ut av seg enn de bør. Sykkelmiljøet såvel som terrengsykkel-redaksjonen har vært begeistret for oppfinnelsene, og nå kommer fruktene av flere års utvikling i R&D-avdelingen: De kaller det WTV.

Fleece-dödaren

WTV står for Wind, Thermal, Ventilation og er et spesielt materiale utviklet av 7mesh selv. Utformet i stretchy, dobbeltvevet polyester (hvorav ~40% er resirkulert materiale) er WTV et avansert mellomlag som slenger hansken i trynet på alt annet av fleece og lignende. Her er plagget som er skreddersydd for lange skuldersesonger, slik som er typisk for norske forhold.

Fuktighet ut, kald luft vekk, varm luft blir der den er. Slik funker WTV. Foto: 7mesh
Fuktighet ut, kald luft vekk, varm luft blir der den er. Slik funker WTV. Foto: 7mesh

WTV har to lag: et luftig strikkemønster med "puter" på innsiden som gir rikelig med plass til å fange varm luft, litt som dunfjær gjør. Det gir en god isolerende effekt. Putene er vevet i et rutenett, hvor mellomrommet mellom rutene tillater luftgjennomstrømming, som gjør det lettere for deg å regulere temperaturen.

På utsiden har til gjengjeld WTV-strikken en stretchy, myk og vindbestandig overflate. Den hindrer det meste av luft å komme inn, noe som holder deg varm om det så er på høyfjellet eller mens du sykler fort på grusveier i skogen.

Se mer om WTV i denne videoen!

Chilco for stisyklisten

7mesh sine første plagg med dette banebrytende materialet er laget for sykling i skuldersesongen, nettopp for disse dagene som er så vanskelige å kle seg for. De har utviklet en jakke og vest for henholdsvis stisyklister og eventyrsyklister, og de er gode kandidater for å bli din nye favorittoverdel.

Tips!

Bruk 7mesh Chilco vest som et ytterlag på sykkelturene på høst, vinter og vår. Under kan du bruke en langermet ulltrøye - for ekstra lange turer kan du vurdere et type nettingbrynje plagg under, og en 7mesh Chilco hals!

For terrengsyklistene får vi Chilco-kolleksjonen, (som lik som Gravel-søster Seton er oppkalt etter "fjorder" i British Columbia) bestående av en jakke og en vest med litt forskjellige styrker. Begge er mer komfortable enn en godt innkjørt Ekornes Stressless-stol fra 1994, og begge kommer med en rekke fiffige detaljer.

Chilco-vesten festes på ramma med innebygde stropper i rygglomma du så på bildet ovenfor. Foto: Marcus Riga
Chilco-vesten festes på ramma med innebygde stropper i rygglomma du så på bildet ovenfor. Foto: Marcus Riga

Anorakken (som finnes for dame og herre) er utmerket som ytterlag, har en avslappet passform og utnytter WTV-stoffet sine egenskaper på utmerket vis. God ventilasjon og ytelse som egner seg like godt som mellomlag eller ytterlag, og en stor lomme foran som ikke kommer i veien for sekk eller rumpetaske.

Vesten (herre her og dame her) er et skikkelig kompromissløst plagg som innbyr til å reise lett. Med vesten over et godt innerlag (som f.eks. 7mesh Desperado) har 7mesh tenkt på temperaturregulering i form av klesskift, og gitt Chilcovesten en superkul løsning som gjør at den kan komprimeres og festes til ramma på sykkelen!

7mesh har også masser av bra oppfinnelser for stilbevisste bukkestyreryttere. Foto: Refined Moment
7mesh har også masser av bra oppfinnelser for stilbevisste bukkestyreryttere. Foto: Refined Moment

Seton for lange graveldager

7mesh er også til stede for syklistene som måler dekkbredde i millimeter istedenfor tommer, og WTV-konseptet har fått uttrykk i nye jakker og vester med navnet Seton.

Seton er lik som Chilco lagd i WTV, komplett med like stilige og komfortable detaljer, deriblant en myk og behagelig hals. I tillegg har de løst et problem mange andre sykkeltrøyer gjerne har, med sine geniale anything pockets. Lommene på ryggen er nemlig flytende, for å gi ekstra komfort og plass til hva det enn måtte være!

Bunnen på lommene er fri så innholdet i de ikke strekker og gnager når du sykler! Foto: Refined Moment
Bunnen på lommene er fri så innholdet i de ikke strekker og gnager når du sykler! Foto: Refined Moment

Har vi nevnt hvordan materialet føles? Det er kanskje litt typisk å si at noe "må prøves" - men om du enda ikke er overbevist, kan vi la materialet snakke for seg. Kjenn på WTV-stoffet neste gang du ser det! Du finner 7mesh WTV hos VPG og andre seriøse sykkelforhandlere.

Nye 7Mesh WTV

Wind, Thermal, Ventilation

Les mer om WTV her!

Chilco er serien for terrengsyklister og består av jakker for herre og dame og vester for herre og dame.

Seton er designet for gravelsyklister som skal på langtur og finnes som vest for herre og dame og trøye for herre og dame.

7mesh importeres til Norge av Vertical Playground på Oppdal.