Utflukt 2017

Av: Tonje Sameien

Utflukt 2017 - 27/02/2017 11:35

Her kan dere stille spørsmål, komme med ønsker og alt som ellers er relevant for Utflukt 2017.
Av: olechr

Re: Utflukt 2017 - 27/02/2017 17:44

Ingen spørsmål, men det blir kult. :-)
Av: Skorp

Re: Utflukt 2017 - 28/02/2017 03:17

Blir det samme system for påmelding av turer som i fjord?
Av: sykkeloyvind

Re: Utflukt 2017 - 28/02/2017 09:41

Sitat: olechr
Ingen spørsmål, men det blir kult. :-)


tysker tysker
Av: Flo

Re: Utflukt 2017 - 28/02/2017 16:21

Ja dette blir helt rått!
Av: Tonje Sameien

Re: Utflukt 2017 - 01/03/2017 15:40

Sitat: Skorp
Blir det samme system for påmelding av turer som i fjord?


Det blir ikke samme system for påmelding av turer som i fjor.

Les mer her: https://utflukt.terrengsykkel.no/Praktisk-info/Utflukt-2017
Av: Skjelven

Re: Utflukt 2017 - 01/03/2017 16:46

Forstår problemet med at folk melder seg på og ikke møter, men blir det ikke litt rart å ta betalt når man allerede har betalt for å delta?

Treningssenter løser jo dette ganske enkelt ved å fakturer hvis man ikke møter opp. Dette er jo mest sansynlig enklere å administrere også kontra å ta betalt for alle som skal være med?
Av: jag

Re: Utflukt 2017 - 01/03/2017 21:37

Dere skriver at dere skal ta betalt 75 ved på melding, pr. tur/aktivitet, for å motivere deltagere. Men ved avmelding så tilbakebetales det ingen ting. Hva skal da motivasjonen være for at deltagerne avbestiller dersom de ikke kan stille?
Sitat: "https://utflukt.terrengsykkel.no/Praktisk-info/Utflukt-2017"

Dersom noen ønsker å melde seg av tur / kurs i forkant av arrangementet, kan de sende mail til ffshop@friflyt.no. Disse turene vil da bli lagt ut senere som ledige plasser. Påmeldingsavgiften refunderes ikke, ved avmelding.


/Jan
Av: Tonje Sameien

Re: Utflukt 2017 - 02/03/2017 11:30

Her kommer et relativt langt innlegg vedrørende de to spørsmålene under. Dette er en løsning vi har brukt lang tid på å diskutere oss fram til, og ser det som en mye bedre løsning enn de andre alternativene.

Here goes:

Det er flere argument som gjør at vi velger å gjøre det sånn som vi gjør nå vedrørende påmeldinsavgiften.

1) Da det forrige systemet vårt mottar .mange. klager og misfornøyde deltakere ser vi oss nødt til å endre til et annet.

2) Jobben med å administrere i overkant av 1000 påmeldinger i et tidsrom på i underkant av 8 timer er krevende. Vi er nødt til å ha et holdbart system som skal få til dette.

3) Under Utflukt er det ca 40 guider i sving. Disse får ikke betalt og bruker masse tid av helgen sin på å guide deltakere gjennom Trysils skoger. 80% av påmeldingsavgiften går direkte til Trysil Stisykkellaug som har ansvaret for turguidingen under festivalen. Disse midlene kan de videre bruke til å utvikle egne stiprosjekt i Trysil - f.eks. mer tilrettelegging, etablering av nye stier, utbedring og vedlikehold av gamle stier osv osv. Alle ting som går utenfor Trysil Bike Arena sine prosjekter.

Tanken med denne påmeldingen er at folk skal melde seg på fordi de faktisk skal delta, ikke fordi de bare vil sikre seg plassen i tilfelle de ønsker å være med. Motivasjonen for å avbestille dersom de ikke stiller, tenker jeg bør være vanlig folkeskikk og ønsket om at en annen syklist kan få muligheten til å oppleve det respektive syklist ikke har mulighet til.

Vi refunderer ikke billettprisen på noen av arrangementene eller turene våre, da det ikke er returrett på tidsbestemte ytelser. Det gjelder det samme for konsertbilletter, flybilletter, tog o.l.

Vi er heller ikke interessert i å fakturere folk i etterkant av festivalen. Det er vesentlig vanskeligere å kreve inn penger i etterkant, enn å ta betalt i forkant. Hadde jeg betalt en faktura på 75,- jeg fikk etter festivalen, dersom jeg ikke møtte opp på en stitur? .... Tviler. Jeg hadde i allefall synes det hadde vært fryktelig irriterende.

Festivalpasset inkluderer bl.a. gratis stolheis i 4 dager, gratis barnepass og underholdning på kveldstid - dette for fra 550,- per pers. Vi kunne sikkert ha inkludert disse 75,- i deltakerpasset og sånn sett tjent mye mer penger - men da ville organiseringen med at alle 800 deltakere har "krav" på gratis stitur hver dag under festivalen fordi det har de betalt for, gjort ting vesentlig mye mer kompliserte. I tillegg må vi tenke litt bærekraftig oppi det hele å ha litt kontroll på hvor mange personer vi sender ut i skogen daglig - men det er en helt annen diskusjon ICON_SMILE

Mvh Utflukt
Av: suzuki421

Re: Utflukt 2017 - 02/03/2017 13:22

Blir dette det siste året i Trysil?
Hvorfor ikke prøve ett annet sted?
Jeg skal iallefall ikke på utflukt i Trysil noe mere, en gang er nok.
Av: Tonje Sameien

Re: Utflukt 2017 - 02/03/2017 13:52

Sitat: suzuki421
Blir dette det siste året i Trysil?
Hvorfor ikke prøve ett annet sted?
Jeg skal iallefall ikke på utflukt i Trysil noe mere, en gang er nok.


For å arrangere en festival i dette formatet er vi avhengig av infrastruktur og et lokal engasjement som er villig til å bidra til å legge til rette for et slikt arrangement. I tillegg må det være tilrettelagt for sykling - mtp bærekraft og belastning slik at vi ikke ødelegger det de har å tilby.

Eksempelvis: Sogndal har morsom sykling, men det ville vært umulig for oss å lagd en festival av slik størrelse der nå. Stiene er ikke tilrettelagt for sykling i det omfanget, grunneiere må gi tillatelse til kommersiell drift på privat eiendom, overnatting, mattilbud, transport (det er ikke heis der feks) og ikke minst et område som er stort nok, i nær tilknytning til der hvor deltakerne faktisk er, som sponsorene kan få eksponere seg selv - som vi forøvrig også må få tillatelse av kommunale myndigheter til å oppholde oss på.

Bare noen få punkt av mange.

Det er jo uansett veldig synd at du føler Trysil var en "one-timer". Hvis det er andre ting enn stiene du syntes vi ikke strakk til på, så gjerne send en mail til tonje@friflyt.no.
Av: ØysteinS

Re: Utflukt 2017 - 03/03/2017 08:13

Jeg var på Utflukt i fjor og skal tibake i år, med enda flere kompiser.

Jeg synes det var superbra, og veldig bra arrangert.

Eneste jeg (og etpar andre) kunne surmule på, var lørdag kveld på skipubben, etter standup/quiz/film, så var det på tide å sosialisere seg med folk en traff på tur, og bli bedre kjent, men det prosjektet ble håpløst idet musikken ble skrudd så høyt at det ble ca. umulig å være der, uten å skade hørselen (mer). Jeg tipper det var de som drev pubben som bestemte at det skulle være slik, men jeg tror de bommet litt på klientellet den helgen.

Jeg tipper det er en ganske enkel ting å fikse.
Av: olechr

Re: Utflukt 2017 - 03/03/2017 08:25

Første året jeg var på Trysil tenkte jeg: "dette var litt kjedelig håper de finner et annet sted". MEN de har vært dyktige så hvert år vi kommer er det masse nytt. Syntes sånn sett selv om jeg har vært på Trysil 5-6 ganger nå at det er fett hver gang.

Det kunne godt vært gjort litt mer ut av ting, blant annet mat serveringen. Hadde også vært kult hvis man først skal ha en konkurranse at den er på lørdag. Men alt i alt så er det en hyggelig helg.
Av: iverta

Re: Utflukt 2017 - 03/03/2017 08:52

+1 på mat og høyt volum.

Jeg stortrives, og ny billett er innkjøpt. Skulle jeg savne noe, er det utvalget av kaffe. Svart, sterk, gloheit kaffe. Må da fins en barista i stisykkelshorts vel
Av: aktiviteten

Re: Utflukt 2017 - 09/03/2017 09:19

Glimrende arrangement! Vi er 10 kompiser som leier oss leilighet på hotellet og koser oss gløgg ihjel. 3. året vi drar i år.
Maten kunne kanskje vært løst på en annen måte, ellers er det tipptopp. Gleder oss til å prøve den nye langløypa som er heisbasert i sommer.
Av: Juffe

Re: Utflukt 2017 - 13/03/2017 15:03

Hei,

Er det mulig å overdra biletten min til Utflukt til en annen?
Av: Lillosti29

Re: Utflukt 2017 - 13/03/2017 19:43

Tror det normalt går fint. Kontakt bare Fri Flyt / FFshop, så hjelper de nok.
Av: bcbc

Re: Utflukt 2017 - 15/03/2017 08:00

Sitat: suzuki421
Blir dette det siste året i Trysil?
Hvorfor ikke prøve ett annet sted?
Jeg skal iallefall ikke på utflukt i Trysil noe mere, en gang er nok.


Vi var også der for første gang, og vi håper det blir i Trysil flere år. Fantastiske muligheter for alle. Vi var to barn og to voksne som ikke rakk alt vi ønsket å være med på. To små som fiske vekket en sykkelinteresse og to voksne som samtidig fikk dekket sine stibehov.
Tommel opp for arrangement og sted:)
Av: Oddefa

Re: Utflukt 2017 - 15/03/2017 09:48

Skal sies at Suzuki er nesten lokal da, siden han bor på samme sted som meg, så mulig han ønsker å oppleve noe annet! Selv syntes jeg det er moro at Trysil har fått til dette, ikke minst fordi jeg var med og bidro til at det kom til Trysil. Først luftet Fri Flyt (Endre Løvaas som ble tipset av Øyvind Aas om det herlige stinettverket vi har her) om Elverum var aktuell som sted for Utflukt, men vi pga dårlig overnattingsmuligheter fant vi ut at det blir vanskelig å få til noe helhetlig her(selv om det nye hotellet ved Bast åpnet samme helge som Utflukt hadde første runde i Trysil). Endre hadde også tenkt tanken på Trysilfjellet, så linket Ola Alsterholm i Trysil med Endre/Friflyt og resten er historie. At det skulle bli så bra hadde jeg ikke trudd, for strengt tatt har vi bedre stisykling i Elverum (noe sikkert Suzuki er enig i), men i Trysil har de fasiliteter, fjell, heiser og samarbeid med kommune/næringsliv som Elverum kan bare drømme om.

Var guide første året, i Eltdalen/Ertdalen/Trysil Knuts fjellerverden, i tåke hvor faktisk en av sykelistene som knakk girøret gikk seg bort på vei tilbake, måte bruke halve natten på å lete he he. Gikk bra, og han er en kompis og var slags baktropp"guide" på denne turen he he. Dagen etter hadde vi en guidet runde i Elverum (med bl.a den "forsvunnende " sykelisten som guide). Men dessverre for min del så ha de andre årene kræsjet med Trans-Østerdalen, noe som har blitt obligatorisk for både meg og min samboer. Slik er det i år også.

Men moro at dette har slått til sånn, men anbefaler alle å ta en lite økt i Elverum, evt Mosjømarka (hvis en kommer sørfra/Oslo) i Løten (og litt Elverum) når en kjører forbi til/fra Trysil.

Av: BjornS

Re: Utflukt 2017 - 05/06/2017 22:15

Sitat: iverta
+1 på mat og høyt volum.

Jeg stortrives, og ny billett er innkjøpt. Skulle jeg savne noe, er det utvalget av kaffe. Svart, sterk, gloheit kaffe. Må da fins en barista i stisykkelshorts vel


Jeg har invitert miss Silvia. Håper hun kommer... og Storm kaffebrenneri i Trondhjæm leverer det som skal til for at miss Silvia trives
Av: Iselilja

Re: Utflukt 2017 - 06/06/2017 11:11

Åh, jeg skulle ikke ha solgt Rancilio Silvia og Rockyen. Kunne tatt meg en tur opp og hatt min egen lille bod.
Av: Anders

Re: Utflukt 2017 - 07/06/2017 10:00

Hvor mange deltakere er tiltenkt pr lag på nerdequizen?

(ja,det er det eneste jeg bryr meg om tydeligvis. Men jeg er veldig enig ang lydnivået på puben i fjor. Og de som styrte lyden under filmvisningen må ha vært sørpe fulle. det var rett og slett grusomt.)
Av: JoachimV

Re: Utflukt 2017 - 14/06/2017 12:55

Hvem er Alex Martin? ICON_SMILE
Av: olechr

Re: Utflukt 2017 - 14/06/2017 13:17

Sitat: JoachimV
Hvem er Alex Martin? ICON_SMILE


Vet ikke. I hvilken forbindelse? Skal han være guide/holde kurs?
Av: JoachimV

Re: Utflukt 2017 - 14/06/2017 13:26

Sitat: olechr
Sitat: JoachimV
Hvem er Alex Martin? ICON_SMILE


Vet ikke. I hvilken forbindelse? Skal han være guide/holde kurs?


Foredrag, MTB utvikling og teknologi.
Av: olechr

Re: Utflukt 2017 - 14/06/2017 13:34

Sitat: JoachimV
Sitat: olechr
Sitat: JoachimV
Hvem er Alex Martin? ICON_SMILE


Vet ikke. I hvilken forbindelse? Skal han være guide/holde kurs?


Foredrag, MTB utvikling og teknologi.


Ser det nå. Jeg vet aner ikke hvem det er.
Av: johanf

Re: Utflukt 2017 - 15/06/2017 18:29

Hvordan er det med demosykler på et arrangement som dette? Må man melde interesse til de som er der, eller er det bare å møte opp og så er det "først til mølla"?

Kan man bestille/betale for enkeltturer i en heis for å eventuelt teste en sykkel eller tre?
Av: olechr

Re: Utflukt 2017 - 15/06/2017 19:26

Sitat: johanf
Hvordan er det med demosykler på et arrangement som dette? Må man melde interesse til de som er der, eller er det bare å møte opp og så er det "først til mølla"?

Kan man bestille/betale for enkeltturer i en heis for å eventuelt teste en sykkel eller tre?


Slik det har vært før (hvertfall hos Scott som jeg har vært med). Du møter opp på standen og låner den sykkelen du ønsker etter først til mølla. Må levere førekort/bankkort så kan man bruke sykkelen ca 1,5 til 2 timer. Trur det er stort sett slik hos alle.
Av: johanf

Re: Utflukt 2017 - 16/06/2017 08:36

Sweet. Takker!
Av: hamort

Re: Utflukt 2017 - 16/06/2017 10:05

Hei
Finnes det noen strava segmenter på Bittermarka? Sikkert mine søke kunnskaper på strava som er dårlige men syns det er vanskelig å finne segmenter ved å søke.
Av: thomah25

Re: Utflukt 2017 - 19/06/2017 07:15

Det var da en stusselig værmelding. Utflukt blir jo ikke helt det samme i pøsregn...
Av: Lillosti29

Re: Utflukt 2017 - 19/06/2017 08:47

Sitat: JoachimV
Hvem er Alex Martin? ICON_SMILE


Alex jobber i MTB-utviklingsavdelingen til Trek Bicycle og er en kar med en masse kunnskap om sykler og sykkeldesign. Han har vært med på å uvikle sykler som Fuel, Remedy, Slash og Session. Han vil også presentere en nyhet.

Benytt muligheten til å høre på og snakke med en av de som virkelig vet mye om hvorfor syklene er som de er, valgene som er gjort, og kansje også se litt i glasskula for å se hva fremtiden bringer.
Av: olechr

Re: Utflukt 2017 - 19/06/2017 09:58

Sitat: Lillosti29
Sitat: JoachimV
Hvem er Alex Martin? ICON_SMILE


Alex jobber i MTB-utviklingsavdelingen til Trek Bicycle og er en kar med en masse kunnskap om sykler og sykkeldesign. Han har vært med på å uvikle sykler som Fuel, Remedy, Slash og Session. Han vil også presentere en nyhet.

Benytt muligheten til å høre på og snakke med en av de som virkelig vet mye om hvorfor syklene er som de er, valgene som er gjort, og kansje også se litt i glasskula for å se hva fremtiden bringer.


Dette burde man skrive i programet. Da er det fort mange flere som kommer :-D
Av: chili

Re: Utflukt 2017 - 19/06/2017 13:47

Sitat: thomah25
Det var da en stusselig værmelding. Utflukt blir jo ikke helt det samme i pøsregn...

Rule #9
Og færre folk i løypene ICON_WINK
Av: thomah25

Re: Utflukt 2017 - 19/06/2017 17:29

Sitat: chili
Sitat: thomah25
Det var da en stusselig værmelding. Utflukt blir jo ikke helt det samme i pøsregn...

Rule #9
Og færre folk i løypene ICON_WINK


Er mer opptatt av tørre stier enn regler, ser finere ut på Sørlandet. Kanskje det må bli Tungvektern i stedet ICON_COOL
Men Yr har tatt feil før!
Av: baronKanon

Re: Utflukt 2017 - 20/06/2017 15:45

Hva faen er det jeg (ikke) ser? Hvor er nerdequizen? Allmennquiz på LØRDAG?
Av: SykkelOdd

Re: Utflukt 2017 - 20/06/2017 22:35

Jeg er påmeldt en guidet tur torsdag som jeg ikke rekker delta på. Om noen ønsker å overta plassen min på turen Pilgrimsleden torsdag kl 1800 så send meg en PM.
Av: JoachimV

Re: Utflukt 2017 - 20/06/2017 23:41

Sitat: Lillosti29
Sitat: JoachimV
Hvem er Alex Martin? ICON_SMILE


Alex jobber i MTB-utviklingsavdelingen til Trek Bicycle og er en kar med en masse kunnskap om sykler og sykkeldesign. Han har vært med på å uvikle sykler som Fuel, Remedy, Slash og Session. Han vil også presentere en nyhet.

Benytt muligheten til å høre på og snakke med en av de som virkelig vet mye om hvorfor syklene er som de er, valgene som er gjort, og kansje også se litt i glasskula for å se hva fremtiden bringer.


Takk for svar, det blir spennende. Ser de har lagt ut mer om han og foredraget nå. Event

Jeg blir der uansett, skal fikle med teknikk. Ikke sykkelteknikk doh.

Sees ICON_SMILE
Av: Anders

Re: Utflukt 2017 - 21/06/2017 00:57

Sitat: baronKanon
Hva faen er det jeg (ikke) ser? Hvor er nerdequizen? Allmennquiz på LØRDAG?

WTF?
Jeg er alt for sugen på revansj til å akseptere at dette er noe annet enn en forglemmelse fra de som skrev programmet.
Av: baronKanon

Re: Utflukt 2017 - 21/06/2017 10:32

Sitat: Anders
Sitat: baronKanon
Hva faen er det jeg (ikke) ser? Hvor er nerdequizen? Allmennquiz på LØRDAG?

WTF?
Jeg er alt for sugen på revansj til å akseptere at dette er noe annet enn en forglemmelse fra de som skrev programmet.
Har fått en bekreftelse fra sykkeloyvind om at det lages nørdekviss, slik at du kan komme på 2. plass i år igjen.
Av: Anders

Re: Utflukt 2017 - 21/06/2017 14:33

Challenge accepted!
Av: sykkeloyvind

Re: Utflukt 2017 - 21/06/2017 17:37

Nerdequiz skrives mens vi taster her, akkurat nå.
Av: Anders

Re: Utflukt 2017 - 21/06/2017 22:23

Vart bekymra no sjø!
Av: baronKanon

Re: Utflukt 2017 - 22/06/2017 22:09

Sitat: Anders
Challenge accepted!
yes
Av: partypulp

Re: Utflukt 2017 - 26/06/2017 08:39

Latterlig mye bra stier og mye hyggelige mennesker.

Vi hadde det helt topp hele helgen, men vi er alle ( i vår vennegjeng ) enige om at vi håper stander, afterbike osv flyttes tilbake til lokasjonen det var på i fjor.

Hotellet ble altfor upersonlig, og folk ble for mye spredt.
Ps: Det var også latterlig høye priser på både mat og drikke.
Av: olechr

Re: Utflukt 2017 - 26/06/2017 08:57

Sitat: partypulp
Latterlig mye bra stier og mye hyggelige mennesker.

Vi hadde det helt topp hele helgen, men vi er alle ( i vår vennegjeng ) enige om at vi håper stander, afterbike osv flyttes tilbake til lokasjonen det var på i fjor.

Hotellet ble altfor upersonlig, og folk ble for mye spredt.
Ps: Det var også latterlig høye priser på både mat og drikke.

Enig. Når et hotell blir hovedsetet for et slik arrangement så blir alt veldig dyrt og man mister litt følelsen av å være på tur/utflukt. Trysil er jo et veldig fint sted, men personlig synes jeg det kanskje hadde vært moro å vært et annet sted snart.
Av: baronKanon

Re: Utflukt 2017 - 26/06/2017 22:20

Helt uenig med to siste talere. Syntes det passet godt ved hotellet og det var godt og kompakt med lite rot. Tommel opp for at Utflukt har blitt mer strømlinjeformet.
Av: AndreasLie

Re: Utflukt 2017 - 29/06/2017 14:40

Enig med baronen. Mye bedre plass til alt nede på hotellet, spesielt ved film og konserter. Quizen fikk kanskje litt lite plass, men alt i alt synes jeg det var en topp helg (igjen). Kan ikke si jeg merket at det var så mye billigere på skipuben i fjor med drikke osv. Maten var nok billigere, men der var hotellet mange hakk over også.
Av: Skjelven

Re: Utflukt 2017 - 03/07/2017 15:35

Skal til Trysil denne uka, og tenker å få tråkka meg en kveldstur. Noen som har tips til en fin stitur med ei artig nedkjøring som er lett og følge, samt det er mulig å bli funnet av andre hvis det går skeis?

Hvis noen har en strava runde blir jeg ekstra gla!
Av: baronKanon

Re: Utflukt 2017 - 03/07/2017 16:00

Grimsåsen fra syd til nord! Nydelig ned på nordsiden. Skaff deg også et lokalt stikart, så du får en del tips på merkede stier. Er også mye fint rundt Bjønnåsen.
Av: Skjelven

Re: Utflukt 2017 - 03/07/2017 16:11

Takk for svar! Rød opp og ned eller?

http://mtbmap.no/#13/61.3361/12.2547
Av: neistein

Re: Utflukt 2017 - 04/07/2017 09:51

Rød rett opp fra syd og ned nord er fin, opp til toppen er greit syklbart men et blodslit.
Enklere vei opp er blå glow. Den med 90 graders knekken. Rød fra toppen og rett syd er også veldig fin nedover.