Terrengskolens programleder Aslak Mørstad visste godt det ville bli tøft å holde følge med Gunn-Rita (og trener/ektemann Kenneth) på trening i forkant av sesongens store mål: OL i Rio. Etter halvannen time med intervaller i varierende terreng, grus, asfalt og Rio-replikaen var det en tungpustet Mørstad som fikk bekreftet sine mistanker – dette radarparet er i form.   

TERRENGSKOLEN

Som landets største sykkelmagasin føler vi oss forpliktet til å holde kunnskapsnivået oppe blant våre lesere. Med sykkelekspert Aslak Mørstad som programleder tar vi for oss viktige emner som øker bevisstheten innen teknikk og utstyrsforståelse. Det overordnede målet er å gjøre deg til en bedre syklist!

EPISODE 1: På besøk hos Gunn-Rita

EPISODE 2: Svingteknikk ABC

EPISODE 3: På svingkurs med Brage Vestavik

EPISODE 4: Slik tar du en KOM

ALT AV TERRENGSKOLEN

På den femte og siste stoppen (7. august i Mont Sainte Anne, Canada) av UCI World Cup før Rio, var det dessuten svært lovende takter av 43-åringen, som landet en imponerende andreplass, bak Catharine Pendrel, men foran årets sterkeste Annika Lanvad som kom på fjerde. Emily Batty tok den siste pallplassen.

Nå er det bare å glede seg til 20. august 17.30. Da får vi svar på om Gunn-Rita og trener Kenneth Flesjå har klart bygge opp rittmaskinen fra Jæren på rett vis til rett tid. 

På slutten av besøket fikk Aslak også teste OL-sykkelen til Gunn-Rita og tatt en prat om hvorfor hun sykler på hardtail og ikke fulldempet.