Mange tenker kanskje at pumptrack er for de unge. Det er det også, men hvis du som stisyklist gjerne vil forbedre teknikken bør du følge med nå. 

– Dette er super trening. Ikke bare for å få bedre kontroll på sykkelen, men også for kondisjonen, sier sykkelekspert Brage Vestavik, som har lagt ned et utall timer på diverse humpe-løyper rundt i verden.

Nå får han til og med «sin egen» pumptrack på Mysen. Terrengsykkel reiste i denne omgangen til Gressvik i Fredrikstad for å se og høre hvordan dette skal gjøres og forstå hvorfor alle syklister godt kan sykle litt på pumptrack en gang i blant. 

Du kan fint bruke en vanlig (terreng)sykkel til dette. Men kjør setet helt i bunn. Dessuten trenger du heller ikke hoppe på kulene som Brage gjør. 

– Dette her er som en sti ute i skogen, bare at her er det mye tightere og ting kommer mye mer brått på, så man må se én kul foran seg hele tiden. Du blir veldig god til å bevege deg, for du beveger deg mye mer enn du vanligvis gjør. 

Slik sykler du pumptrack

  • Ha fart.
  • Få flyt gjennom terrenget.
  • Vær lett i oppoverbakkene og tung i nedoverbakkene. 
  • Bruk tyngden din til å pumpe bevegelsene opp og ned, og øk farten på dette.
  • Ligg bakpå oppover kulene, og len deg godt fram nedover. 

– Blir du god på dette, blir du god til å sykle generelt, hevder Vestavik entusiastisk.  

Se alle episodene av Terrengskolen her.

TERRENGSKOLEN

Terrengskolen er FFTVs serie med sykkelekspert Aslak Mørstad som programleder. Serien tar for seg temaer som teknikk for stisyklister, utstyr, vedlikehold og oppsett av sykkel.