– Det har sine fordeler og ulemper med en slik bakgrunn, sier endurosyklist Anders Skarstein (35) til programleder Aslak Mørstad i Terrengskolen.

I 2016 avsluttet Skarstein en motocrosskarriere ufrivillig på grunn av et alvorlig lårbensbrudd. Det var lenge usikkert om Skarsteins muligheter til å konkurrere igjen og etter et år som skadet pasient var det ikke like fristende å satse videre på motorsport. Fokuset skiftet i retning sykling og downhill. Etterhvert har det blitt enduro, der Skarstein bruker tiden som er ledig etter å ha gjort unna de daglige oppgavene i gründerbedriften Grønn Strøm AS.

Vi møtte Skarstein på karakterbyggende stier i Lier-området, hvor vi fikk testet hjemmebanen som skulle ruste ham til å sykle både den norske og den svenske enduro-cupen. 

Hvordan var overgangen fra motocross til enduro? 

– Det har vært en bratt læringskurve. Når du punkterer ti ganger eller knekker et hjul hver gang du sykler, så skjønner du at noe må justeres. Du kan ikke hamre gjennom alt som er, sier Skarstein. På de grove stiene i Lier henger Mørstad seg på hjul og lar seg imponere av det presise linjevalget og egenskapene til å kombinere «bombing», demping og fryktløs fartsjustering.

Se alle episodene av Terrengskolen her.

TERRENGSKOLEN

Terrengskolen er FFTVs serie med sykkelekspert Aslak Mørstad som programleder. Serien tar for seg temaer som teknikk for stisyklister, utstyr, vedlikehold og oppsett av sykkel.