– Vi har alle vært nybegynnere. Det kan være både gøy og frustrerende, sier Terrengsykkels Aslak Mørstad. 

Mens det vanligste problemet for barn, er fartskontroll, er det gjerne mot og selvtillit som svikter hos mor. Dette er ting som kan løses, og med øvelser og trening blir det rask progresjon på nybegynnerne - som IKKE er nybegynnere på «flossing». Så det skal vi også lære i denne episoden. 

Les også: Stor guide til stisykling i Trysil

Aslaks nybegynnerleksjon:

  • For voksne holder det gjerne med én finger på bremsene, så de bør venne seg raskt til det. Bremsene på barns sykler er ofte dårligere, så de må gjerne på med to fingre. Råd: Prøv å unngå å bruke hele hånda, for da har du mer kontroll på styret. 
  • Når man ikke har oversikt er det lurt å bremse godt ned, se hva som kommer og bestem deg for hva du vil gjøre. 
  • Sykkelen går dit du ser, så hvis du fokuserer på en stein du vil unngå, så vil du treffe den steinen. Fokuser heller på veien framfor deg. 
  • Stå oppreist over kuler, ikke sitt på setet. Tenk at posituren med armene dine minner om en gorilla. Målet er å pumpe, være tunge mellom hver kul. La sykkelen jobbe under deg og oppnå fin flyt. 

Se alle episodene av Terrengskolen her.

TERRENGSKOLEN

Terrengskolen er FFTVs serie med sykkelekspert Aslak Mørstad som programleder. Serien tar for seg temaer som teknikk for stisyklister, utstyr, vedlikehold og oppsett av sykkel.