Nå som Aslak og Brage endelig har fått skværet opp etter teaser-episodens hendelse, kan de to endelig begynne å dele sykkelerfaringer igjen.

Som en av landets mest erfarne og meritterte syklister har Aslak Mørstad flere hundre rekrutteringer på samvittigheten. Linjevalg er noe av det han snakker mest om, fordi det er noe av det kursdeltakerne hans sliter mest med – på alle nivåer. 

I denne episoden av Terrengskolen har Aslak tatt proffsyklist Brage Vestavik med til Hauketo for å se på et «problem» han betegner som ganske typisk. Hvordan vil Brage løse utfordringen, og vil de to velge samme linje? Aslak er lommekjent på stien, og vet akkurat hvilken linje han ville valgt å kjøpe, og hvilke endringer han ville lagt inn avhengig av værforholdene. 

– Jeg tror det første jeg tenker på er å se etter så rettest mulig linje, se rett frem og holde blikket opp. Bare gå for det, ikke nøle og begynne å bremse, sier Brage. 

– Det å få ned farta, løfte blikket og tørre å gjerne se hele linja fremover, det hjelper sjukt mye, sier Aslak. 

Men det er ikke alltid det handler om å velge linja som er rettest og raskest. 

– Det hender jeg også velger den treigeste lina, bare fordi det er den som er gøy, sier Brage. 

Se alle episodene av Terrengskolen her.

TERRENGSKOLEN

Terrengskolen er FFTVs serie med sykkelekspert Aslak Mørstad som programleder. Serien tar for seg temaer som teknikk for stisyklister, utstyr, vedlikehold og oppsett av sykkel.