Programleder og sykkelekspert Aslak Mørstad er i det nostalgiske hjørnet, og tryllet frem fire klassiske sykler fra 80- og 90-tallet. En av dem er faktisk så fin at den ikke ble brukt i dette eksperimentet (Ritchey P-21).

Er de gamle syklene fortsatt like gode som Aslak minnes at de var, eller er de gruslagt av titalls år med nytenkning, større hjul, bedre bremser og slakere vinkler? Har tiden løpt fra de gamle traverne, eller er den moderne teknologien en hype? Kanskje er det med sykler som med lagringsvinen?

Det skal vi finne ut av i denne episoden av Terrengskolen. Nå skal nemlig Aslak teste en helt stiv Nishiki Colorado (1986), Merida Duracarbon (1992) og en fulldempet AMP Research B2 (1992) opp mot en nymotens Merida Big. Trail fra i dag.

Ting sykkelprodusentene har slutta med: 

  • Lange stemm
  • Gamle bremsesystemer, ikke skivebrems
  • Bremsehendler man må bruke flere fingre på, som gir veldig liten styrekontroll

– Jeg har sjelden vært så nervøs for å sykle ned den bakken der som jeg var i dag. Jeg var så mørbanka i skuldre, rygg, lår og fingre. Ja, det gikk mye saktere enn min vanlge stisykkel, men til å være med mindre fart så var det mye mer spennende og egentlig ganske morsomt, sier Aslak.

Se alle episodene av Terrengskolen her.

TERRENGSKOLEN

Terrengskolen er FFTVs serie med sykkelekspert Aslak Mørstad som programleder. Serien tar for seg temaer som teknikk for stisyklister, utstyr, vedlikehold og oppsett av sykkel.