For ti år siden oppdaget legene en hjertefeil hos Arild Andersen. En hjerteklaff hadde kollapset og gjorde det nødvendig å operere. Etter en stund forsto Arild at det var fra et fall han hadde hatt på en tidligere sykkeltur som hadde forsaket skaden. Å trene seg opp med sykling var rett og slett for tungt og lite motiverende.

Da skaffet Arild seg en elektrisk sykkel. Den gjorde at han igjen kunne gjøre det han elsket mest av alt – nemlig det å komme seg ut i naturen. 

– Dette var utrolig moro, men jeg tenker at jeg kanskje er i litt for god form for det her, sier programleder Aslak Mørstad fra setet på sin lånte elsykkel.

– Elsykkelen er faktisk helt nødvendig for meg, sier Arild, som er stor fan av konseptet. 

Saken fortsetter under bildet

I denne episoden av Terrengskolen møter han vår programleder og sykkelekspert Aslak Mørstad. Gjennom dette møtet får vi se om skepsisen holder stand eller om han mykner opp.

– Jeg må innrømme at jeg har vært skeptiker, mest av alt for sikkerhet, egentlig, i forhold til at det går mye fortere og i forhold til andre folk i skogen og på bekostning av egen teknikk. 

– Turgåere er nok ikke så godt vant til at man kommer så fort opp bakker, bekrefter Arild. 

De er begge enige om å sykle hensynsfullt og etter evne. Arild opplever stadig å sykle forbi andre syklister, men stort sett bare når de har pause. På en elsykkel holdes pulsen på et nivå som gjør at han ikke trenger å stoppe opp. 

– Jeg får litt sånn følelse av at andre mener jeg jukser. Men for meg handler det om å få fin tid og opplevelser ute i skauen og å trene, sier Arild. 

Se alle episodene av Terrengskolen her.

TERRENGSKOLEN

Terrengskolen er FFTVs serie med sykkelekspert Aslak Mørstad som programleder. Serien tar for seg temaer som teknikk for stisyklister, utstyr, vedlikehold og oppsett av sykkel.