– Vi har fått med oss utfortalent Brage Vestavik på flere prosjekter denne våren. Det er et spennende team med ham og den rutinerte Aslak Mørstad, som er programleder av Terrengskolen for sjette sesongen. De to kommer fra forskjellige skoler og tilnærmer seg problemene ganske ulikt. Generasjonskløfta kommer naturligvis frem gjennom ulike kvaliteter som syklister, sier produsent Christian Nerdrum.

Det meste av Terrengskolen for sesong 6 er innspilt i Østmarka, Oslo, men det kommer også innslag fra sykkelmekkaet Trysil, der det blir sykling på både naturlige- og bygde stier. Aslak skal ha med seg en temmelig blodfersk syklist og hjelpe vedkommende over nybegynnerkneika. 

Ellers kan folk glede seg til at Aslak tester noen skikkelig gamle terrengsykler fra helt tilbake på 80- , 90- og tidlig 2000-tallet, opp mot dagens 2017-sykler. Har det skjedde forbedringer, eller er alt bare hype!? Folk kan nok også glede seg til at Brage skal lære Aslak å dra på bakhjulet, og de to skal dessuten ta for seg linjevalg på Hauketo. 

Se alle episodene av Terrengskolen her.

TERRENGSKOLEN

Terrengskolen er FFTVs serie med sykkelekspert Aslak Mørstad som programleder. Serien tar for seg temaer som teknikk for stisyklister, utstyr, vedlikehold og oppsett av sykkel.