Punktering og kjedebrudd er to ganske vanlige problemer en rittsyklist burde kunne hamle opp med. Heldigvis er det både enkelt og kjapt gjort. 

Slik reparerer du et røket kjede: 

  1. Du trenger: et multiverkøy med en kjedekutter og en kjedelås. Kjedelåsen er alltid fin å ha i sekken under et ritt. Husk å kjøpe en kjedelås som passer ditt kjede, da disse varierer avhengig av om du har 9, 10 eller 11-delt drivverk.
  2. Begynn med å finne skaden på kjedet, punktet der leddet er revet av. Gir ned, så du får god slakk på kjedet.
  3. Sett kjedekutteren på leddet, ved å ta tappen gjennom hullet på pinnen, og vri til du har fått presset ut det ødelagte leddet.
  4. Så finner du frem kjedelåsen. Den består av to biter man kan sette sammen, som enkelt låser seg i hverandre. Denne settes på uten bruk av verktøy.
  5. Hekt den ene delen på den ene enden av kjedet, og den andre delen på den andre enden av kjedet, på motsatt side av leddet. Hekt så endene sammen.
  6. Sveiv pedalene til kjedelåsen er på oversiden. Ta tak i det nye leddet og knepp det på plass.

Se alle episodene av Rittklar her.

RITTKLAR

Det er mye tid og frustrasjon å spare i forkant av, under og etter konkurranser. Rittklar gir råd til ambisiøse syklister, enten de er nybegynnere eller på elitenivå. Serien tar for seg temaer som trening, teknikk, reparasjoner og forberedelser til ritt.