Støtdemperne på sykkelen er til for og brukes. Dempergaffel og bakdemper bidrar til økt komfort, økt fremkommelighet, bedre grep og lavere rullemotstand i terrenget. 

For å justere demperne trenger du en demperpumpe. 

Terrengsykkels Øyvind Aas er av den klare oppfatning av at fulldempede sykler er veien å gå for de aller fleste terrengsykkelritt og for terrengsykling forøvrig. En dempergaffel er nærmest et «must». Men om sykkelens dempere ikke er stilt inn som den skal, er den heller ikke verdt pengene du betalte for den. Den vil ikke fungere så bra som den kan. Derfor er det desto viktigere at du får stilt inn demperne skikkelig, slik at du får maksimalt ut av potensialet.  Dempere på rittsykler krever at du setter dem opp med riktig lufttrykk for at de skal fungere best mulig. 

Ta utgangspunkt i anbefalt lufttrykk som står skrevet på gaffelen, eller i gaffelens brukermanual for gaffelen. For bakdemperen kan ikke demperprodusenten anbefale noe trykk da sykkelens rammekonstruksjon vil påvirke hvilket lufttrykk som er ideelt for sykkelen. Ledd og linker mellom bakhjulet og demperen vil påvirke utvekslingen av vandringen i demperen og dermed også hva som er riktig lufttrykk. 

Målet med demperjusteringene er å sikre at hjulene følger underlaget så godt som mulig, både i lav fart og i høy fart. 

Dette er episode 3 i sesong 3 av Rittklar. Se alle episodene av Rittklar her.

Les Terrensykkel sin test av rittfulldempere.