Julie Solvang er en av tre nye ryttere på det norske profflaget Hitec Products. 28-åringen fra Grimstad SK reduserer stillingsbrøken til 60 prosent og øker fokuset på trening inn mot sesongen 2018.

For Solvang er rulla et viktig treningsverktøy, spesielt i den konkurranseforberedende perioden etter grunntreningssesongen. Dette er landeveisproffens god-økt.

Annonse

Les også: – Det er heldigvis ikke pengene som gjør at jeg holder på med sykling 

Dette er femte del i en serie om rulleøkter. Følg med videre!

Les også:
Ingrid Moe: Kadensdrag og terskelintervall  
Jørgen Anmarkrud: Halvlange terskeløkter  
Frode Jermstad: Langt, kort og fort på en gang  
Sunniva Dring: Pyramideintervaller  
Julie Solvang: Terskeldrag som oppvarming
Simen Smestad: Kort og hardt og ofte
Alice Grindheim: Ustrukturerte sweet spot-intervaller
Fredrik Haraldseth: Antirulleøkta

Hva er favoritt-rulleøkta?
– Min favorittøkt er to lange drag på terskel etterfulgt av mange drag i sone fire. Jeg begynner  to ganger 10 minutter i sone 3, etterfulgt av 10 ganger to minutter i sone 4. Da har jeg gjerne økta med en god halvtimes oppvarming. Så kjører jeg to 10-minuttersdrag i sone tre med to minutters pause mellom, før jeg setter i gang med de hardere dragene. Da blir det ti korte drag på to minutter hver, også disse med  to minutters pause mellom dragene. Etterpå blir det en god nedkjøring. Totalt tar økta fra halvannen til to timer, avhengig av hvor lang oppvarming og nedtrapping jeg kjører.

Hvorfor er denne økta nyttig? 
– Det er flere grunner til at man kjører en slik type økt, men sone-4-trening i denne perioden bidrar til å øke terskelwatten og O2-opptaket, og man forbereder kroppen på å tåle den belastningen man møter i konkurranse.  

Hvor ofte kjører du denne økta? 
– Denne økten kjører jeg ofte en gang i uka i den konkurranseforberedende perioden etter grunntreningssesongen. I denne perioden har jeg i hvert fall to rulleøkter i uka, og da er denne gjerne en av dem.

Kan den varieres?
– Den kan alltids variere med flere repetisjoner, men det er slik jeg pleier å kjøre den. 

Dette er økta

  • Hva: 2x10 minutters drag i sone 3, deretter 10 drag på to minutter hver i sone 4, pluss oppvarming og nedkjøring
  • Hvorfor er denne økta nyttig? Bidrar til å øke terskelwatten og O2-opptaket, samt forberede kroppen på konkurransebelastning.
  • Hvor ofte kjører du denne økta? Cirka en gang i uka
  • Totalt tidsforbruk: 1.5 til to timer inkludert oppvarming og nedkjøring