– Ah, dette er hva sykling handler om, tenker jeg. Computeren viser at vi har syklet 50 kilometer allerede. Nå spar vi på med køl til motoren og lar den kompakte rulla gå i over 40 km/t innover grusveien. 

Med kvikke grusdekk på terrengsykkelen, god sommerform og lange lyse dager gir den harde gruppeturen på grusveien i Marka en solid mestringsfølelse. Ola går opp i front og tar en brutal føring langs Hakloa. Etter noen oppvarmende kilometer innover i Maridalen har vi kjørt så fort vi kan de siste 40 kilometerne. Tempoet har vært godt under merkekravet i Birken, men vi har sørget for at gruppa har holdt seg samlet over toppen av klatringene. I en liten gruppe med gode treningskamerater kan det sykles konkurranselikt i klatringene og med høy fart på slettene. Ved å veksle på å dra på flatene er det mulig å hente seg litt inn mellom motbakkene, slik at farten holdes opp hele veien. 

Inn mot Kikut holder vi rulla i gang. Kun de tyngste girene er i bruk der vi ligger lavt over styret i tett formasjon. Ikke bare trener vi på å holde høy intensitet over tid, men vi driller også inn grussyklingsteknikken som er viktig å ha inne før Birkebeinerrittet og andre grusritt.