Elsykkel er et fabelaktig transportmiddel til og fra jobb. De kan også være flotte redskaper til turer både på veien og i marka. En god elsykkel bør være enkel å bruke. Den må være trygg og forutsigbar og den bør føles morsom å sykle på. Lavt innsteg er lurt hvis du skal sykle med barnesete bak. Da slipper du å sparke til ungen når du går av og på sykkelen. Det er også viktig at det er lett å lade batteriet og at det er lett å følge med på rekkevidde og annen viktig info underveis på sykkelen.

Alle syklene i testen her kan lades både på sykkelen og ved å ta av batteriet. På Shimano-batteriene trenger du en adapter for å lade batteriet løst. Adapteren følger med.
Det anbefales å lagre batteriet inne når mulig.

En god elsykkel føles som en vanlig sykkel som gir deg ekstra hjelp når du trenger det, og ikke gjør noe ut av seg når du ikke ønsker det. Du kan fint klare å sykle til og fra jobb uten å bli svett, men du kan også trå ordentlig til på pedalene og ble realt svett. Cruiser du rett under 25 km/t får du mest hjelp uten å ta i for mye. Rett over 25 km/t koster det mye krefter.