Rammebagger

"Utrolig praktisk med en slik bag! Du kan ha masse verktøy i den, og i tillegg kan man bruke den som bæremeis. Dette må man ha!" Noen som kjenner seg igjen? Hensiktene var edle, men idéen falt til jorden etter et par år. Verktøyet skramlet rundt, og flaskene i flaskeholderne kom i veien da man skulle bære sykkelen opp de stupbratte fjellsidene. Utrolig at noen i det hele tatt lager dette enda.

Scott integrerte styrer

Var du en av gutta var det bare et sted du måtte komme deg kjapt. G-Sport i Storgata i Oslo. Der hadde de Scott AT-3. Og var du av de råeste; da hadde kjøpte du Scott AT-4. Styret med integrerte barends og tempobøyle. Tenk deg denne situasjonen; Du er på vei oppover favorittstien din og idet du runder neste sving, fullt konsentrert og fast bestemt på å takle den umulige og svært tekniske kneika, kommer det en fyr i 45 km/t mot deg lett hvilende i tempobøylen. Snakk om absurd, og ikke minst- komplett usannsynlig. Uansett, hvem trenger egentlig tempobøyle på terrengsykkel? _Smale_ var de og.

Tåklips

Selv om tåklips ikke akkurat har gått av moten må en vel kunne si at det nå er et produkt fra svundne tider. Faktisk bruker velodromsyklister et slags tåklipssystem, men det er sjeldent å se "ekte" terrengsyklister med det idag. Det snodige er dog at flere som bruker tåklips idag bruker det fordi de synes det er for vanskelige, eller til dels farlig, å bruke spd-pedaler. Jeg mener å huske at jeg gang på gang syntes det var unaturlig å trekke foten bakover, og hele tiden henge igjen i "pedaltaggene". Men hva vet jeg, å vri foten ut til siden er kanskje ikke helt naturlig det heller?

Shimano Biopace tannhjul

Ovale tannhjul ja! En god idé? Eller? Tja, nok en nyvinning Shimano har måttet bite i gresset med. Ok, Shimano har gjort det meste riktig, men dette? Nei, det ble ingen suksess. Meningen med Biopace var at en skulle få utnyttet kraften i tråkket optimalt, og det hele skulle skape mindre belastning på knærne. For mer info se her. Det jeg imidlertid lurer på er hvorfor ingen har prøvd ovale hjul? Hadde vært noe! Hmm... Minner meg om en Larsonstripe der de binder en fyr fast til en stein og ruller han utfor en bakke. Stripen heter; "Tidlige eksperimenter med hjulet"

Bremsehendelforlengere

Med en ny løsning så dukker det alltid opp et problem. Litt pessimistisk? Joda, det er nok det. Men spørsmålet er; Hvordan skal en bremse når en holder i bar-endsene? Noen glupe fyrer stilte seg tydeligvis dette spørsmålet og kom opp med en "bremsehendelforlenger". (Si det så fort du kan 10 ganger etter hverandre). Men hvem bremser vel på de partiene en har bruk for bar ends? Må vel være en som synes oppoverbakkene er for slake? Disse er like passé som neongule rammer. Sørgelig passé er de.

SE Shockster

Har du dårlig råd og har lyst på en fulldemper? Kjøp deg denne da vel! SE Shockster kom på banen på midten av 90-tallet og ble laget av et firma fra Portlandområdet som het Bike Control. Ideén var å gjøre livet litt lysere for de som hadde en hard-tail, men ikke hadde råd til å kjøpe ny fulldempet sykkel. Men en kan vel neppe si at den gjorde livet lysere for oss som synes sykler skal være estetisk opplevelse. Er du derimot klar for å gjøre akselavstanden på sykkelen din 1 tomme lenger er kanskje dette tingen? Noen som har sett eller i beste fall prøvd en sykkel med denne "tingesten" påmontert? Jeg har ikke, men det skal ifølge disse gutta funke ganske bra. Utrolig! Vil jeg likevel ha en? Nei! Kall meg gjerne åndssnobb men jeg er opptatt av estetikk.

Og mens du sitter der hjemme er og glad for at du aldri var med på kjøpefesten på det 90-tall og hamstret disse varene, så kan du jo tenke etter om det er andre ting som enten er håpløst utdaterte eller rett og slett ikke fortjente livets rett. Og finner du fler så skriv en kommentar eller post et innlegg på Arena. Folket vil høre mer.