«Sender med noen bilder av Inge Sæther TVK etter innkomst i årets Birken. Gaffelen hans, en SID XC har lenge vært moden for utskifting, men den har fungert noenlunde greit med ukentlige påfyllinger av olje. Derfor har andre dele-innkjøp (ramme, bakdemper, Eggbeaters, SLR-sete pluss pluss) samt en liten fartsbot blitt prioriert, og demperen har fått stå på sykkelen.

Inge stilte i elite-feltet, og i den første utforkjøringen etter ca 15 km knaste det plutselig fælt i gaffelen. Så ble den straks veldig myk, type passende for en rytter på rundt 45 kilo. 74 km og noen friske hopp senere gynget han inn på sluttiden 3.10.28.

Det viste seg at ytterbeina hadde løsnet fra innerbeina, og at det bare var frambrems-wiren som holdt demperen noenlunde sammen. Demperen står nå til skrekk og advarsel i gangen, og en Manitou Black er bestilt».

Rock Shox påpeker at dette ikke er normal slitasje på en dempegaffel, men snarere et tegn på at gaffelen aldri har sett vedlikehold. Husk å følge serviceintervallene på gaffelen, så holder den i mange år.