Amerikanske Ibis satser hardt på enduro. Det tradisjonsrike merket ble startet i rammebyggeren Scot Nicols garasje i 1981. Siden 2006 har de konsentrert seg om fulldempere laget av karbon.

Det er høysesong for lanseringen av nye sykler for tiden. Spesielt for amerikanske merker som girer opp til Sea Otter Classic neste uke. Likevel er det få merker som har fått en mer pangartet lansering enn Ibis har fått med sin nye Ripmo. Vi mottok i dag pressemeldingen som bekrefter ryktene som har versert etter at bilder fra Enduro World Series-åpningen i Chile har gått sin gang på nettet. 

Under årets første Enduro World Series-konkurranse i Chile i helgen tok svenske Robin Wallner sin helt nye 29er Ibis Ripmo til sin aller første pallplassering i EWS. Svensken tok til slutt en vanvittig imponerende tredjeplass sammenlagt etter to dagers tøff endurosykling i chilenske høyfjell. Kun slått av fjorårsvinner av EWS og en av sportens aller mest legendariske skikkelser, Sam Hill og GTs superstjerne i enduro, Martin Maes.