FAKTA

PRIS: 299 kroner
VEKT: 113 gram
LENGDE: 198 mm
SLANGE: ja
VENTILER: både presta og schrader ved å snu tuppen på slangen
DEKKTRYKK ETTER 150 PUMP: 14 psi/0,95 bar

skala
5/10

Zefal sin teleskoppumpe er enkel og relativt effektiv i bruk. Den er lett og liten og passer fint i en baklomme på trøya. Luftvolumet er bra og teleskopfunksjonen gjør at pumpingen går smidig og enkelt. Vi synes likevel mellomslaget når teleskopet slås sammen under pumping er mer ubehagelig enn pumper uten teleskop. Når pumpa da i tillegg ikke matcher de beste vanlige pumpene på trykk foretrekker vi de enkle pumpene.
Den integrerte slangen er effektiv i bruk og krever ingen montering på pumpa. Skruhodet kan brukes på både schrader og prestaventil, men vær obs på faren for å skru ut ventilkjernen på prestaventiler. Sørg for å feste denne godt før du skrur på pumpa. Zefal-pumpa skiller seg litt ut ved at den er laget i plast snarere enn aluminium som de fleste andre pumpene her. Det gir et mindre eksklusivt inntrykk. 
Sammenlignet med den andre teleskop-pumpa her, den fra BBB mangler Zefal-pumpa muligheten til å låse teleskopet for høyt trykk. BBB-pumpa er også laget av mer robust metall.

PLUSS
Teleskopfunksjon gir ok luftvolum. Lav vekt. God å holde i. Integrert slange.
MINUS
Noe skranglete i bruk med teleskopfunksjonen. Fare for å dra ut ventilkjernen med skruslangen. Enkel plastikk-konstruksjon
VURDERING
Totalt