Franske Time har laget terrengklikkpedaler siden midten av nittitallet. Utformingen av pedalene har vært tilnærmet uforandret i hele perioden. To fjærbelastede bøyler holder skoen fast mot en plattform. På disse toppmodellene er plattformen laget av karbonkompositt, mens bøylene og kulelagrene er laget av stål. Akslingen på disse er laget av titan for ekstra lav vekt.

Times unike pedalklassiker er lette å klikke inn i. De henger i vinkel på krankarmen noe som gjør at du som oftest treffer rett på riktig sted ved innklikk. I det du treffer pedalen med skoen og retter opp denne vinkelen klikkes pedalen raskt fast i skoen. Både inn- og utklikk er både tydelig følbart og hørbart. Terskelen mellom flyt og utklikk er fjærbelastet og klar. Du merker når du er i ferd med å klikke ut og du kan trygt lene deg litt mot pedalens fjærspenn i tekniske svinger. Sammenlignet med Shimano XTR bygger Time-pedalene litt høyere, i tillegg plasseres pedalene litt lenger bak på skoen hvis du plasserer klossene der du tidligere har plassert Shimano.

Time ATAC12 er superlette og har en stødig og solid plattform. Inn- og utklikk er om mulig enda tydeligere enn på Shimanos pedaler og funksjonen i gjørme og snø er veldig bra. Fjærspennet kan justeres i tre nivåer, men selv det laveste nivået er såpass stramt at pedalene krever litt ekstra tilvenning for at det skal føles trygt å komme ut. Utløsingsvinkelen er også litt større enn på Shimano. Vil du ha lette pedaler med solid kvalitetsfølelse og stramt og markert ut- og innklikk er Time et velprøvd valg som kan matche Shimano.