I praksis er det tre detaljer med skoene til Specialized som til sammen utgjør Body Geometry-funksjonene. De er oppbygd under fotbuen. Du kan tilpasse dette ytterligere med egne Specialized innleggssåler i tre nivåer. Disse må kjøpes løst.

I selve skolesten er det lagt inn en 1,5 mm tykk kile i forfoten. Denne løfter innsiden av forfoten med 1,5 mm i forhold til standardsko. Dette skal i følge Specialized rette opp kneet i tråkket, gi mer direkte kraftoverføring, samt motvirke at ankelen kollapser over pedalene – her bidrar også fotbuestøtten. Den tredje BG-funksjonen er det som kalles en metatarsal knapp. Dette er en opphøyning under tåballen som skal bidra til å spre tærne og gi mindre press direkte på tåballen. 

I bruk setter vi pris på BG-funksjonene i Recon S-works skoene. Kilen retter opp knærne våre mer enn i andre sko. Knappen under tærne gir mindre nummenhet i tærne. Recon-skoene har mykt, nesten litt pløsete overlær over tærne og uelastisk plastikklignende materiale på sidene. Passformen er middels smal i forhold til lengde og borrelåsen over tærne lar deg justere ytterligere. Hælgrepet ved løping er godt, takket være trang hælkappe, stive sidepanel og de to robuste Boa-snellene i aluminium. Pløsen, som er tilnærmet upolstret går litt høyt på ankelen foran og vi opplevde litt klyping her. En løsning er å krysse den øvre Boa-strengen for å minke presset midt foran. Snellene lar seg ikke hurtigåpne, men du kan hekte av vaieren fra plastbuen på motsatt side.