Scott henter tilbake Ransom-modellen i katalogen med et realt råskinn som virkelig flytter oppfatningene våre om hva som går an å sykle på uten å ha skyss til toppen. Original-modellen av Ransom var en av markedets første grove stisykler med ramme i karbon. Den satt en ny standard for lav vekt og lang vandring på en grov stisykkel. Ny-Ransom er nesten alene på markedet med fulle 170 mm vandring både foran og bak og store 29er-hjul. Tuned-modellen testet her, er utstyrt med toppdempere fra Fox. Gaffelen har Kashima- belegg og innebygget skjerm samt fjernstyrt justering av demperens tre nivåer. Bakdemperen, som er en egen Scott-demper utviklet av Fox, er koblet opp til samme fjernstyring som gaffelen. Scott kaller denne fjernstyringen for TwinLock. Den justerer vandringen for bakdemperen ned til stramme 120 mm i midtstilling. Gaffelen har tilsvarende tre nivåer, åpent, strammere og låst. Vandringen på gaffelen i både nivå 1 og 2 er 170 millimeter.

Den dyre Scott-sykkelen har testens gjeveste utstyrs- pakke. Tolvdelt X01 Eagle-drivverk med skrubbutsatt karbonkrank, gir problemfri giring. Superkraftige SRAM Code RSC-bremser er testens beste. De byr på rå kraft og enkel justering av hendel og trykkpunkt uten å fikle med små unbrakonøkler.

Scott Ransom kommer utstyrt med ekstra forsterket bakdekk. Det gir mening for endurosykling der en punktering kan koste deg en hel side på resultatlista. Syncros-hjulene har en eksklusiv følelse og et deilig høylytt boss for dem som vet å sette pris på slikt. Mest oppsiktsvekkende er det integrerte styreoppset- tet i karbon. Styre og stem er laget i én del. Styrets fasong gjør at du ender opp i en posisjon som tilsvarer stemlengde på 50 mm.