Kanadiske Rocky Mountain er mest kjent for grove stisykler og freeride-sykler. Kanadierne har også et hjerte for sykling på jevnere underlag, og deres Solo-sykler med bukkestyre er satt opp for uvøren langtursykling på variert veidekke, med et klart fokus på ymse former for grus. 

Solo 50 som vi tester i denne omgang er satt opp med 1x11-drivverk fra SRAM. Kranken er satt opp med 40-tenners drev, som matchet med en stor 11-delt kassett med spenn fra 10-42, gir et krabbegir en god del lettere enn 1:1. Bra for de bratteste klatringene. 

Rocky-sykkelen har en turvennlig geometri med noe brattere setevinkel enn normalen. Dette kombinert med ganske slak front gir en oppreist sittestilling der vi sitter godt over pedalene. Dette kommer godt til sin rett i bratte motbakker, men kan gjøre det noe mer krevende å lette litt på forhjulet opp kanter i terrenget. Testsykkelen i størrelse medium er i minste laget for syklister over 180 cm, men ved å montere setet godt bakpå den rette setepinnene finner vi oss godt til rette.