Rocky Mountain har utviklet en helt egen karbonramme og en egen elmotor i samarbeid med Propulsion Powercycle Inc fra grunnen. Testsykkelen her er merkets nest dyreste. Den kommer skodd og klar for grovarbeid i skogen rett fra butikkgulvet og har denne testens desidert beste og mest gjennomtenkte utstyrspakke. Her er det meste som tatt ut av ønskelista vi selv ville hatt for utstyr på en el-stisykkel.

Kraftig toppgaffel og bakdemper fra Fox kroner verket, men de kraftige XT-bremsene og de solide hjulene med DT-nav bak og breie Race Face-felger står seg også godt både mot konkurrentene og mot påkjenningene de skal tåle i terrenget.

Kanadierne i Rocky Mountain har også hentet frem en super senkepinne, merket Race Face, men laget av Fox og satt opp sykkelen med bunnsolid styre og stem-kombo, også det fra landsmennene i Race Face. Den egenutviklede motoren er flott kapslet inn i sykkelen slik at det også har blitt plass til en flaskeholder midt i rammen. Inne i underrøret gjemmer det ekstra store batteriet seg. Underrøret er det minste og slankeste blant syklene i testen med integrert batteri.