Med kontorer mitt i sykkelgale Baskerland har Orbea gode muligheter til å henge med på utviklingen i et sykkelmarked i omveltning. Orbea er kanskje mest kjent for at de i mange år leverte sykler til det oransje landeveislaget Euskatel Euskadi, men de har også satset hardt og ambisiøst på terrengsykling med sponsing av Julien Absalon og nå med profflaget KMC Ekoî Orbea. Vår testsykkel blir levert av Unaas Sykler. Prisen i Norge ligger litt under det som oppgis på Orbeas egne nettsider, men 25 prosent høyere enn de moms-frie prisene som Unaas selv opererer med på sine nettsider. 

Orbea Terra er en flott sykkel. Den er tydelig inspirert av både landeveis- og sykkelkross-sykler med nesten vannrett overrør og stramme linjer. 

Bak de stramme linjene finner vi en flott karbonramme med innebygget demping fra tynne setestag som bøyer seg rundt seterøret i forlengelsen av overrøret. Setestagene møter kjedestagene over og bak hjulakslingen, noe som gir ekstra plass til skjermfeste og noe mer demping. Gaffelen er også spesielt slank. Testsykkelen i medium tilsvarer en 56 i klassiske landeveisstørrelser. Sittestillingen er sportslig og lav i front. Dette gir effektiv fremdrift på fin grusvei og gjør at vi også ser for oss å sykle lange landeveisturer på denne sykkelen med smalere dekk montert.