Moustache Samedi Race 8 er en elsykkel med lang vandring i demperne, en særegen alu-ramme og et effektivt demperoppheng.

Sykkelen fra den franske elsykkelspesialisten er en outsider i denne testen ved at den kommer fra en sykkelprodusent som kun har motoriserte sykler i katalogen. Moustache-syklene selges da også i Norge gjennom elsykkel-kjeden Evo Elsykler. Elsykkel-produsenten fra Vosges-regionen i Frankrike har kun holdt på drøye åtte år, og kun med elsykler. De har tydeligvis fulgt godt med i timen også når det kommer til moderne stisykler. Samedi Race 8 kommer terrengklar med 35 millimeter brede felger, passe slak styrevinkel, langt overrør og for elsykler å være - relativt korte kjedestag. Demperopphenget er et avansert fireleddet oppheng med solide svingpunkt og, skal det vise seg, gode terrengegenskaper.

Oppsettet av bakdemperen er forbilledlig enkelt takket være den enkle, men effektive sig-måleren på demperfestet. Pump opp passelig med lufttrykk og sett deg på setet for å peile deg inn mot streken. Vi endte opp med 210 psi i bakdemperen for å treffe på ca 30 prosent sig.