FAKTA

Merida Crossway Urban XT

Pris: 13 990 kroner

Vekt: 11,50 kilo

Nett: Merida.no

skala
8/10

Merida Crossway Urban XT er en topputstyrt pendler med god sittestilling og god balanse.

KVALITET: Kompakt terrengkrank med 2 klinger gir godt med gir. 

Merket som først ble solgt i Norge, og kanskje er mest kjent som sykkelmerket til Gunn-Rita Dahle Flesjå, disker opp med en komplett pendlesykkel. Kvalitetsdrivverket av type Shimano XT er topp deler beregnet på uvøren terrengsykling. Oppsettet med 2x10 gir fører til stort spenn i utvekslingen og presise girskift. Uansett hvor du jobber eller bor kan du cruise opp bakkene her. Girene klikker over smidig og problemfritt, men kjedegir med utvendig tannhjul vil kreve noe mer vedlikehold i form av vask og smøring enn beltedrift og navgir. Kjedet har heller ingen beskyttelse, slik at buksestropp eller spandabel buksebrett må påregnes. De smale dekkene gir god fart på asfalten, men gir litt begrenset komfort på dårlig underlag. Til gjengjeld er holkene gode og myke. Den eksklusive karbongaffelen bidrar også til ekstra smidig gange over ujevnt underlag.

GODT DEKKET: Skjermene på Merida Crossway Urban XT dekker ganske godt, men de kunne gjerne vært enda lengre. 

De fine Shimano-bremsene har komfortabel en-fingerspaker og gir trygg kraft under alle forhold. Hjulakslingene krever verktøy for å løsne, en enkel forsikring mot spontan-tyveri av slikt. Setet har derimot hurtigkobling, noe som letter tyveri, men også det å ta det med inn i regnvær.  

Sykkelen er lett til tross for at alt er på plass - solid støtte, gode skjermer og nok gir til alt av terreng. Her igjen kommer karbongaffelen inn med lav vekt.
Merida Crossway Urban XT er en gjennomført sykkel med alt du trenger for rask og smidig helårspendling uansett hellingsgrad på jobbruta di.

 

HØY KOMFORT: Myke holker og kraftige en-fingersbremser gir god komfort på veien. 

PLUSS
Godt girutvalg, Supre og presise gir, Skjermer som ikke skrangler Stødig, fastmontert støtte Lett Gode bremser Karbongaffel! Hjul krever verktøy for å ta av
MINUS
Noe smale dekk Litt trang dekk-klaring Ingen kjedebeskyttelse Dårlige plastpedaler Litt korte skjermer
VURDERING
Utstyr mht pris:
Brukervennlighet:
Trening:
Bortover:
Oppover:
Nedover:
Kvalitetsfølelse:
Sykkelglede:
Poengsnitt: