FAKTA

Pris: 3799 kroner | Lumen: 1800 | Vekt lyktehode: 59 gram 
Vekt i styrekonfigurasjon: 196 gram | Nett: lupine.de

Piko er en gammel kjenning fra Lupine, med to LED-pærer som til sammen skal yte 1800 lumen. Lyktehodet er forøvrig det letteste i denne prisklassen med god margin. Den kommer levert som hodelykt, og styrefeste/hjelmfeste er ekstrautstyr. 

Batteriet er lite, og har en klikk-løsning som du må kjøpe braketter til. Batteriet kan da festes både på hjelm og ramme. Piko har tre lysnivåer, på henholdsvis 1800, 650 og 40 lumen.

Av/på-knappen er kanskje kneppet vanskeligere å få tak i enn på Wilmamodellen, men dette er bare pirk. Den har uansett definerte klikk, som gjør det lett å bytte mellom moduser. Piko benytter samme type festebrakett for styret som Wilma, som vi mener setter standarden for hvordan en lykt kan og bør festes til styret. 

Den leverer godt lys som forventet, og har en avrundet og fin kjegle uten pregede hotspots.

Piko er den desidert letteste lykten i denne prisklassen med god margin. Den gir tilstrekkelig lys, uten å være den kraftigste. Denne lykten har nok lys til å fungere som hovedlykt på styret, like mye som den er en suveren hjelmlykt for deg som vil ha noe kraftigere på sykkelen. 

Kvalitetsfølelsen er i en klasse for seg, men det koster. Er det verdt den høye prisen? Vel, dette er en lykt du kan stole på. Ser man bort i fra pris er Piko et av testens beste kjøp, og trolig den beste hjelmlykten som er å oppdrive.

PLUSS
• Uovertruffen byggekvalitet og følelse. • Lett!
MINUS
• Styrefeste må kjøpes i tillegg