FAKTA
  • Lezyne Lite Drive 800 XL
  • Vekt: 151 gram
  • Pris: 649 kroner
  • Gsport.no - intersport.no
  • Batteri: ikke oppgitt
  • Styrke på maks: 800 lumens
  • Batteritid: 1.20 på maks
skala
8/10

Styrefestet på Lezyne 800 XL er en solid gummisadel med et kraftig gummibånd med ekstra flik å dra i. Du kan vri lykta i festet uten at den løsner og dette gjør det lettere å feste det stramme gummibåndet i kroken under fronten av lykta. Du kan også bruke festet uten den kraftige gummisadelen, hvis du har aeroprofil på styret.

KOMPAKT: Lezyne 800 XL er solid og kompakt.

Lezyne-lykta betjenes med en enkel gummiknapp midt oppå lykta. Denne lyser i grønt, oransje eller rødt avhengig av hvor mye batteritid du har igjen. Den er derfor lett å se i mørket og gir en ok indikasjon om hvor mye tid du har igjen med lys.

Lyset er kraftig og kan justeres i flere nivåer. Lyktehuset har også en utskjæring foran slik at lyset også synes fra siden, noe som er bra i trafikken. Lyset er sterkt hele veien fra styret til 20 meter fremme, uten mørke felter.

For å lade opp lykta plugger du inn en micro-usb-kabel under en kraftig gummipropp bakpå lykta. Gummiproppen holdes fast med en liten skrue. Selve usb-pluggen sitter litt dypt inne i lykta og såpass trangt til at ikke alle micro-usb-kabler kommer til. Ta vare på den som følger med lykta så er du trygg, men det hadde vært enda bedre hvis lykta passet alle slike kabler.

Lyset fra lykta oppleves som klart og kraftig nok til solo-turer langs mørklagte grusveier. Den fungerer også til enkel stisykling.

KRAFTIG FESTE: Gummireima er stram og kraftig. Har du aero-styre kan du ta bort gummisalen.

En funksjon ved Lezyne-lykta gjør at vi foretrekker den fremfor de fleste andre her til omveier gjennom marka. Du kan programmere lykta til å ha såkalt Race Mode. I race Mode veksler du kun mellom full styrke, av Lezyne kalt Overdrive, og nivå fire, av Lezyne kalt Economy. Da slipper du å trykke deg gjennom hele menyen, bestående av hele åtte nivåer for å komme tilbake til maks styrke. Akkurat en slik funksjon burde alle lyktene ha, enten ved programmering, eller en annen knappeløsning.

Lezyne Lite Drive 800 XL kan også pares med en trådløs fjernkontroll som kan kjøpes fra Lezyne. Det største minuset med Lezyne-lykta er at du kun får 1 time og tjue minutter med full guffe ut av lykta – oppgitt fra Lezyne – dette blir redusert ytterligere i lave temperaturer.

TRANGT: Ikke alle Micro-usb-kabler kommer inn i åpningen bak på Lezyne-lykta.
PLUSS
Kraftig og velformet lys. Godt synlig batteriindikator. Race mode lar deg veksle mellom lav og høy uten å bla. Rimelig. Robust. Solid gummifeste. Dagblink. Kommer i flere farger.
MINUS
Stram strikk vanskelig å få av/på. Trang USB-port, Litt krevende å trykke inn knapp med tjukke hansker. Batteriet varer litt kort.
VURDERING
Valuta
Helhetsinntrykk