FAKTA

Pris: 11 999 kroner

Vekt: 12,1 kilo

Nett: konaworld.com

skala
7/10

Terrengsykkelpionerene fra Canada har i lang tid også hatt en god samling praktiske hverdagssykler i katalogen, gjerne med et litt annet utseende og oppsett enn normalen. Kona Dr Dew bekrefter trenden. Sykkelen er også med på en ny trend med vei-gående sykler med store ballongdekk i mellomstørrelsen 650B/27,5 tommer. Denne trenden er godt etablert i den nye kategorien av grusgående landeveissykler, men likevel så ny at det ikke finnes gode piggdekkalternativer til hjulstørrelsen enn så lenge.

BALLONG: De store slicks-dekkene gir en følelse av å flyte over asfalten

Dr Dew frakter legemet på en komfortabel og praktisk måte fra A til B eller fra hus til jobb. De store dekkene flyter over asfalten, uten å gi ekstra rullemotstand. Lange skjermer sikrer at du holder deg ren både på ryggen og på buksebeina. Her er Dr Dew blant de beste i klassen. Drivverket kjenner vi fra siste års terrengsykler. 11 utvendige gir med kun ett tannhjul på kranken gir lite vedlikehold og god brukervennlighet. Men du bør vaske og smøre kjedet jevnlig, spesielt før etter sykling på saltede vinterveier. Høyre buksebein lever også i en konstant fare for skjemmende oljeflekker. Er du komfortabel med å putte buksa ned i sokken, eller brette godt opp på høyresiden er du trygg. Klassiske bukseklyper kan også brukes med hell for en mer elegant fremtoning.  

11-DELT: Utvendige gir og single-krank gir god brukervennlighet. 

Dr Dew føles kompakt og smidig på flatmark, men i litt høyere fart blir styringen vinglete og overstyrt. Forhjulet har en tendens til å bikke litt innunder deg i raske svinger. Følelsen skyldes nok en kombinasjon av rammen og gaffelens geometri, og de store, glatte dekkene. Det føles ganske uvant med en gang, men går fint etter litt tilvenning.

Vi kunne også ønsket oss et litt breiere styre for bedre moment i stående klatringer og mer stabil styring.

Kona Dr Dew er testens mest komfortable by-cruiser. Den glir som et flygende teppe over underlaget, men krever litt tilvenning til uvant styringsfølelse.

SKVETTLAPP: Ekstra lengde på skjermene er bra for skoene. 

PLUSS
Stilig utseende God pris Lange skjermer Store lettrullende dekk 11 gir med god spredning
MINUS
Enkle bremser med trefingershendel Noe vinglete styring Ingen kjedebeskyttelse
VURDERING
Utstyr mht pris:
Brukervennlighet:
Trening:
Bortover:
Oppover:
Nedover:
Kvalitetsfølelse:
Sykkelglede:
Poengsnitt: