FAKTA
  • Gemini XERA Flashlight
  • Vekt: 128 gram
  • Pris: 959 kroner
  • Deler.no
  • Batteri: 3100 mAh
  • Styrke på maks: 950 lumens
  • Batteritid: 1.30 timer på maks
skala
7/10

I tillegg til selve Gemini-lykta, styrefestet, batteriladeren og batteriet følger det med to strips i en nettinglomme i etuilokket. Innpakningen gir et eksklusivt inntrykk. Selve lykta er denne testens minste med ganske klar margin, men har likevel testens største batteri i mAh og en klar og kraftig lysstråle. Lyset er ganske smalt og lyser litt bedre i lengden enn helt nærme styret. Styrefestet til Gemini XERA er en dobbel klype som holder lykta i den ene kjeften og klemmer rundt styret med den andre. Festet festes til styret ved hjelp av en strips, for en dårlig ide. Fint at du alltid kan erstatte stripsen hvis den ryker, i motsetning til egne gummireimer, men stripsfestet betyr også at du må klippe av festet hvis du ønsker å flytte lykta fra en sykkel til en annen.

MINST: Gemini XERA er minst i testen, men også en av de kraftigste

Lykta sitter til gjengjeld veldig godt i festet og løsner ikke selv i slagete terreng. Når du ønsker å veksle mellom de forskjellige lysstyrkene, må du vri på tuppen av lykta, litt den ene veien og så tilbake. Lykta gir ingen tilbakemelding i form av klikk for å bekrefte om du har vridd nok den ene veien før du snur. Vrir du for mye begynner du å skru av lyktefronten slik at du kommer til batteriet. Vri-bevegelsen krever i de fleste tilfeller to hender på lykta, eller god fingerbevegelighet med én. Har du tjukke hansker på blir det ekstra vanskelig. Heldigvis har bare lykta fire nivåer, men du må gjennom dem alle på vei fra nivå to til nivå en. Ekstra klønete når du må vri frem og tilbake fire ganger.

STYREKLYPE: Du må bruke en strips for å feste klypa til styret. Lykta holdes solid på plass.

Gemini-lykta bruker et standard 1-celle-batteri, men krever en egen lader til dette batteriet. Ønsker du å lade både hjemme og på jobb må du huske å ta med laderen. Du må også sørge for ikke å rote den bort.
Gemini XERA-lykta er forbilledlig liten og nett, og har et kraftig, klart og velformet lys. Styrefestet er klønete hvis du har flere sykler og det er krevende å veksle mellom lyktas nivåer i fart. Den proprietære laderen er rask, men standard usb-lader hadde vært enklere.

LADING: Du må ta ut batteriet og bruke den medfølgende laderen for å lade Gemini-lykta.
PLUSS
Veldig liten og kompakt. Sterkt lys. Stort batteri. Kan brukes som hodelykt. Fin oppbevaringstaske.
MINUS
Klønete å veksle mellom moduser, Proprietær lader, Styrefestet festes med strips som ofte er sprø i kulda. De medfølgende stripsene røyk.
VURDERING
Valuta
Helhetsinntrykk