FAKTA
  • Exposure Sirius MK7
  • Vekt: 84 gram
  • Pris: 1099 kroner
  • Sykkelkomponenter.no
  • Batteri: 2900 mAh
  • Styrke på maks: 750 lumen
  • Batteritid: 2 timer på maks
skala
8/10

Sirius MK7 er av Exposure definert som en lykt til landeveissykling og pendling. Det er selve festet som legger en del begrensninger på bruksområdet for lykta. Exposure-lykta festes i en klype litt tilsvarende Gemini-lykta, men klypa festes til styret med en kraftig gummireim. Dessverre er selve klypa som holder lykta litt veik, og ikke gummiert på innsiden. Lykta sitter derfor litt løst. Dette gir seg mest utslag ved at den blir dyttet fremover i festet når du prøver å trykke inn knappen for å bytte lysstyrke, eller rett og slett skru på lykta.

LITEN OG NETT: Exposure-lykta oser av kvalitet og har fine løsninger.

Byggekvaliteten på lykta er forbilledlig god. Lyset er kraftig, litt gult og klart, og med en passe dose sidelys for god synlighet. Bakenden av lykta skjuler to dioder som gjør at hele bakenden lyser i enten grønn, oransje eller rødt. Disse fargene beskriver både innstillingen til lykta i noen sekunder etter at du har byttet modus, og gjenstående batteri. Smart!

Lykta har tre styrker med fast lys i tillegg til kraftig blinking for sykling i dagslys. Blinkefunksjonen når du ved å holde knappen inne, slik at du ikke går innom den funksjonen når du trykker deg gjennom lysnivåene. Det er derfor fort og lett å gå fra lav lysstyrke til full styrke, uansett om du er i nivå to eller tre.

SLAPT FESTE: Styrefestet ødelegger for Sirius-lykta. Det holder ikke godt nok på lykta.

Den blanke metallknappen gir fra seg et tydelig følbart klikk når du trykker på den, men den er så liten og glatt at den er vanskelig å kjenne med tjukke hansker. I tillegg må du passe på at du ikke dytter lykta ut av festet når du trykker.

Lading av lykta tar kun fire timer og skjer via usb eller ved å koble usb-kabelen til en veggkontakt. Dessverre er inngangen i selve lykta ikke micro-usb eller annen bransjestandard, så her må du belage deg på at du kun kan bruke Exposures egne ladekabel.
Sirius MK7 er en kraftig lykt i en liten og lekker utførelse, men festet er for slapt, og vi foretrekker standardkabel til lading. Fest gjerne lykta i festet med en strips. Styrefestet er uansett raskt og lett å ta av og på styret.

EGEN PLUGG: Du kan lade sykkelen fra USB-porten, men du må bruke Exposure sin kabel.
PLUSS
Liten og lett, Kan brukes som hodelykt, Godt synlig batteriindikator, Stort batteri, Klart og sterkt lys Sidelys Bra batteritid.
MINUS
Sitter dårlig i styrefestet, Vanskelig å trykke inn knapp med hansker, Proprietær lader.
VURDERING
Valuta
Helhetsinntrykk