FAKTA

Cube Editor

Pris: 16 000 kroner
Vekt: 12,3
Nett: cube.eu

skala
7/10

Les også: Stor test av klikkpedaler
Cubes Editor haker av i de fleste boksene for hva vi ser etter i en god pendlesykkel. Den har vedlikeholdsfritt drivverk med beltedrift og internt navgir, samt topp bremser vi kjenner igjen fra terrengsykler. Alfine-giret kan gire overalt, alltid. Enten du står stille, sykler oppover eller triller nedover kan du skifte gir slik at du er klar for neste utfordring. Dessverre mangler girnavet endel i lavgir-enden av skalaen. Og spranget mellom letteste og nest letteste gir er voldsomt stort. Du skal ikke klatre så alt for langt og bratt før du blir god og svett her. Greit hjem, kanskje, men litt slitsomt i arbeidsantrekk til jobb. Lavere utveksling hadde gjort seg i kuperte norske byer. De ekstra tre girene som Alfine-navet gir i forhold til Nexus-giret på Focus-sykkelen, er kun i den øvre enden, altså for høy fart bortover og nedover.

INTEGRERT: Alfine 11-delt navgir og beltedrift gir vedlikeholdsfri sykling i all slags vær. 

Beltedriften er super og krever ingen smøring eller vask. Det er også helt stillegående, vil ikke ruste eller strekke seg med bruk, men det føles litt mindre responsivt enn kjededriften på Merida-sykkelen.

Les også: Redd for klikkpedaler? Slik kommer du i gang

Sittestillingen er middels sporty noe som innbyr til raskt tempo på jobbreisen. Det smale styret fungerer godt under sittende sykling, men gir litt lite moment under stående klatring og litt lite komfort ved bedagelig sykling. Dekkene har et godt volum og lettrullende mønster. Dette gir trygghet og komfort også på brostein og på grusetapper. De gode holkene gir god støtte til både hånd og håndledd.

TOPP BREMSER: En-fingersbremser fra Shimano og gode holker gir god komfort i styregrepet

Skjermene er laget for sykkelen av Cube, men er ekstrautstyr som sykkelen ikke kommer med. Dessverre er de også litt skjøre. To av plastbeslagene som holder skjermene på plass sprakk under montering - dette gjorde at skjermene fort flyttet på seg slik at de subbet i dekket - for eksempel etter å ha lent sykkelen mot en vegg. De skranglet likevel ikke under bruk.

Les også: Alle vil på Galdhøpiggen

Cube Editor leverer supre varer til rask og problemfri pendling - i hvert fall for deg som ikke har de aller bratteste bakkene i hverdagen.

SKJERMET: De tilpassede skjermene er litt skjøre i festene, men dekker godt.  

PLUSS
Ren og stillegående beltedrift 11-interngir Best bremser i testen Volumiøse dekk Gode håndtak Friske oransje detaljer Lange skjermer
MINUS
For tungt giret Skjøre skjermer Smalt styre For bred setenese
VURDERING
Utstyr mht pris:
Brukervennlighet:
Trening:
Bortover:
Oppover:
Nedover:
Kvalitetsfølelse:
Sykkelglede:
Poengsnitt: