Crank Brothers gjorde furore da de først lanserte sin særegne Egg Beater-pedal i 2001. Siden da har den firesidede, roterende mekanismen fått selskap av en rekke varianter av omkringliggende plattform til både ritt-, sti- og utforsykling. Candy er pedalen med minst plattform rundt selve vispen. Nummer 7 i Candy-rekken er nær toppen av prisskalaen til Crank Brothers. Pedalen har flott finish. Den omliggende plattformen er laget i solid aluminium, med utbyttbare plastputer der skosålen ligger an mot pedalene. Disse kan skiftes ut til tynnere eller tykkere varianter for best mulig kontakt mellom sko og pedal og for å unngå sko-vipping på pedalen. Pedalen føles stor og stabil, men vi opplevde litt sideveis vipping mellom noen sko og pedal. Dette kan fikses ved å bytte plastputer, men ingen av de andre pedalene trengte dette.

Den korte akslingen er fin for de som ønsker å sitte smalt med beina (lav Q-faktor). Candy-pedalene er ganske lette å komme inn i, men det krever ofte noen flere forsøk enn med Shimano.

De fire fjærbelastede bøylene ruller deg ofte på plass på pedalen og inn i mekanismen. Trår du på pedalen uten å klikke inn kan du også oppleve å bli rullet av. Inn- og utklikk er ikke så tydelig som på Shimano og Time. Overgangen mellom flyt og utklikk er vag. Det er ingen tydelig terskel du kan lene deg mot som på de andre pedalene. Crank Brothers har tidligere hatt en del utfordringer med holdbarhet på lagrene i pedalene sine. De nyeste pedalene er utstyrt med både igus-glidelager innerst og enduro-kulelager ytterst. Disse skal holde bedre enn tidligere lagre og kan enkelt skiftes ut. Pedalene kommer med 5 års garanti. Du kan ikke justere fjærspennet, men du kan velge vinkel, 15 eller 20 grader der pedalen slipper taket ved å montere en merket kloss enten på høyre eller venstre sko. Crank Brothers rullende mekanisme er også nesten immun mot gjørme og kram snø, og derfor et godt valg under slike forhold.