Spectral AL er intet unntak, men i denne testen møter de direkteselgende tyskerne god motstand. Vi skulle egentlig ha med Spectral AL 5.0 i denne testen, da denne koster under 23 000 kroner. Vi fikk i stedet levert storebroren AL 6.0. Ramma er lik på begge, men på 6.0-modellen i denne testen er både drivverk, bakdemper og hjulsett av gjevere kvalitet enn på den rimeligere 5.0-modellen. Vi kan ikke vurdere en sykkel vi ikke har og har derfor vurdert 6.0-modellen slik den kom levert til oss. 

Canyon Spectral er Canyons mellomklassestisykkel. Vandringslengden er raus, med 160 mm i front og 150 mm i hekken. Hjulstørrelsen er på 27,5-tommer. Bruksområde er alt fra heldagsturer på skogs- og fjellstier til enduroritt og enklere sykling i typiske bikepark-løyper. Spectral AL kommer i en stilig rå alu-finish med iøynefallende oransje detaljer. Lavt overrør gir god skrittklaring også på store størrelser.

Canyon har alltid vært opptatt av ryddig vaierhåndtering og Spectral AL er intet unntak. Vaieren og slangen til bakgir og –brems går gjennom en egen kanal på undersiden av underrøret. Kanalen fungerer også som rammebeskytter. Den kan lett skrus av når du ønsker å komme til vaieren eller bremseslangen, funksjonelt og elegant på. Komplett GX-gruppe, minus kassett, som er på NX-nivå er paret med kraftige SRAM Guide R-bremser med store bremseskiver. Bremsene er uten tvil testens beste.