FAKTA

Pris: 8 000 kroner

Vekt: 13,5 kilo

Nett: breezerbikes.com

skala
7/10

Joe Breeze, mannen bak Breezer-merket, regnes som en av oppfinnerne av terrengsykkelen. Han sveiset de aller første spesialrammene til terrengsykling i Mill Valley utenfor San Francisco i 1977. Den første rammen er nå en del av Smithsonian-samlingen til The National Museum of American History.

KJEDER SEG: En liten kjedefører sikrer at kjedet holder seg på plass. 

Breezer Radar drar klare veksler på tradisjonell rammemaker-kunst og er denne testens eneste sykkel i stål. Stål som sykkelmateriale har fått en renessanse i nyere tid. Det gir fine, funksjonelle sykkelrammer til en ofte god pris. Radar Café er en av flere sykler i en større kolleksjon med lik ramme. Den er den eneste i rekken uten bukkestyre.
Radar Cafés mustasje-styre gir behagelig oppreist sittestilling. Flott med sekk. I tillegg kan vi variere grepet mer enn på et rett styre. Sykkelen har 10 utvendige gir på Shimanos Deore-nivå. Dette er solide kvalitetsdeler som vil vare lenge. På kranken sørger en minimalistisk kjedefører for en viss beskyttelse mot å hekte buksebeinet, men også for at kjedet ikke sporer av. Oljeflekker må uansett påregnes og bukseklemmer eller -stropper anbefales.

BART I BRIS: Det bøyde styret gir god komfort og mange muligheter for å variere grep og sittestilling. 

Breezer Radar Café kommer i utgangspunktet levert uten skjermer, men forhandleren kan raskt montere et solid og elegant skjermsett likt det vi har testet med for om lag 300 kroner. Sykkelen er fortsatt desidert billigst i testen. Til tross for den lave prisen er Breezer Radar testens mest elegante. Forskjellen i pris kan finansiere litervis med kaffe latte. Sykkelen gir suveren kvalitetsfølelse og de store hjulene med kraftige ballongdekk gir topp komfort både på fine og dårlige veier. Denne kan du fint ta med på en liten terrengtur etter jobb også, gjerne med oppakning festet i rammens mange fester til slikt.

De hydrauliske bremsene er kraftige, om noe enkle. Utvalget gir er fornuftig til bruksområdet.
Breezer Radar Café oser av både kvalitet og klassisk eleganse. Den leverer masse sykkel for pengene.

SKJERMET: Breezer Radar Cafe kommer levert uten skjermer, men festene på ramme og gaffel gjør det enkelt å ettermontere. 

PLUSS
Lav pris Klassisk utseende Store hjul og dekk Ryddig og presist drivverk Multifunksjonelt barte-styre
MINUS
Noe høy vekt Harde håndtak Skjermer er ekstrautstyr
VURDERING
Utstyr mht pris
Brukervennlighet
Trening
Bortover
Oppover
Nedover
Kvalitetsfølelse
Sykkelglede
Poengsnitt