FAKTA

BOSCH FONTUS

PRIS: 3199 kroner m/utbyttbar batteripakke | Bosch.no 

VANNTANK: 15 liter


SLANGELENGDE: 406 cm


OPPGITT MAKSTRYKK: 15 bar


OPPGITT BATTERITID: 60 min


VEKT UTEN VANN: 9,6 kilo


MÅL: 65x39x30 cm


HJUL: Ja, kraftige


MEDFØLGENDE TILBEHØR: Bred børste,

JUSTERBAR STRÅLE: Ja 4 innstillinger, 3 trykknivåer

EKSTERN VANNTILKOBLING: Nei


BILLADER: Nei 

Bosch Fontus minner om en vanlig høyttrykkspyler rent utseendemessig. Den har kraftige hjul og et kraftig håndtak som felles inn når du ikke trenger det. Den fire meter lange slangen er tjukk og solid. Vanntanken har vindu på siden så du ser hvor mye vann du har igjen. I tillegg er det et filter i påfyllsåpningen som sikrer at du ikke fyller opp vanntanken med bøss. Akkurat dette filteret hemmer påfyllet litt da det blir mye søl hvis du fyller på med mye vann om gangen. Du kan fjerne filteret lett med en tang. Enheten er for stor til å få under kjøkkenspringen, så du må enten frem med dusjslangen eller en hagespring for å fylle tanken.
Bosch-spyleren bruker Bosch sitt standardbatteri som også kan brukes på deres driller, gressklippere, sager, supert!

Spyleren har tre trykknivåer og en spylepistol som føles som en solid hageslangepistol i hånden. Denne har også fire innstillinger for selve vannstrålen. Alt fra myk dusj til konsentrert, tynn stråle. Spyleren gir opp til 15 bar trykk på maks. En del mindre enn en vanlig høytrykkspyler, men nært opp til en vanlig hageslange. Strålen er kraftig, konsentrert og med solid vannvolum.

Under testingen hadde vi ingen problemer med å vaske 2-3 skitne sykler med Bosch- vaskeren alene. Både vannmengde og trykk, samt en god børste gjør at du får vasket skikkelig og grundig. Trillehjulene og håndtaket er skikkelig robuste og rommet for lagring av børste og pistol solid og smart.

Av de tre spylerne i testen er det bare Bosch Fontus som føles som et reellt alternativ til hageslange eller bilvasken. Den tar stor plass i bilen og er dyr, men den gjør at du får vasket sykkel og utstyr helt rent der du er.
 Spraysåpe og tørkeklut bør du legge til selv. 

PLUSS
Solid kvalitetsfølelse - stor tank - god spyler med mye vann - flere nivåer og stråler - lang batterikapasitet - fin lagring av tilbehør
MINUS
Dyr - stor - ikke billader eller mulighet til ekstern vannkilde