Skoene er utviklet med Birks Lars Granberg som produktansvarlig. Skoene minner en del om flere andre tilsvarende sko fra andre mindre leverandører internasjonalt. 

Birk-skoene har et overmateriale som minner litt om Shimano sitt. Det er glatt og skinner i en farge som går fra svart til lilla og blå litt avhengig av hvordan lyset treffer skoene. Passformen er ganske smal. Våre testsko fra førproduksjonen var litt korte for testeren, men bredden var god. En størrelse opp hadde gjort susen. Tåboksen er ganske høy, smal og rund. Beskyttelsen foran tærne er tilstrekkelig, men den kunne godt beskyttet litt lengre ut på sidene av skotuppen. Det vil lett kunne bli en del sår i skostoffet etter litt trasking i steinrøysa. Pløsen er myk og middels polstret. Vi opplevde ingen klyping foran på ankelen, selv med stramme sko og ved gåing. Inne i skoen er hele bakre del dekket med et tilsvarende gripemateriale som i hælen på Shimano-skoene. Materialet har en sandpapirlignende overflate som griper godt mot sokken. Dette holder foten godt på plass, uten at hælkappa trenger å være ubehagelig trang. 

Yttersålemønstret er skarpt og grovt og gummien er vesentlig mykere enn på de rimeligere Birk-skoene vi nylig testet. Det er ikke noe hardere gummi der yttersålen treffer pedalen, slik det er på Shimano og Specialized. Dette kan gi noe slark mot pedalen etter hvert som gummien blir slitt. Vi skulle gjerne også ha hatt litt mer gummi utenpå karbonsålen for bedre beskyttelse samt bedre grep mot pedalen i de tilfeller vi ikke er klikket inn. Pedalkloss-sporene er korte og gir lite rom for å justere posisjonen på pedalene. De to Atop-snellene fordeler trykket godt utover vrista, men de kan ikke slakkes i små hakk. Har du strammet for hardt må du løsne vaieren helt ved å skru litt tilbake på snella og stramme på nytt. Her er de dyrere skoene et hestehode foran.