Sensor Comp har store 29er-hjul og 140 mm vandring foran og 130 mm bak. Utstyrsnivået er lavere enn på de andre syklene i testen.
Sensor Comp har testens enkleste gaffel og 12-delt drivverk fra SRAM. Budsjettgruppa SX gir et godt utvalg gir og presis funksjon. GT-sykkelen er testens eneste med Schwalbe-dekk, og eneste med dekk smalere enn 2,4 tommer.

FRA HISTORIEN: LTS var navnet på merkets legendariske fulldempermodeller før årtusenskiftet. Som originalen har GTs nye fulldempere leddet kjedestag og ledd-drevet bakdemper.
GT Sensor har Horst Link-oppheng med leddet kjedestag og kraftig vippearm til bakdemperen. I klatringene gir det effektivt fraspark og fremkommelighet. Bakhjulet spenner fra mot underlaget og vi flyter godt oppover tekniske stiklatringer. Sittestillingen føles oppreist. Setevinkelen er bratt, styrevinkelen slak og fronten lav.
Vi får følelsen av å ha styret mellom knærne, selv om rammelengden på papiret er raus. Vi tester sykkelen i laveste av to innstillinger, men får følelsen av å sitte oppå sykkelen, snarere enn mellom hjulene. Vi må opp i 35 prosent sig i bakdemperen før vi finner oss ordentlig til rette.
Vi har tidligere testet GT Sensors storebror, Force, denne har samme oppheng, men lengre vandring. Også landets mest profilerte terrengsykkel-Instagrammer, Brage Vestavik sykler på GT Force og Sensor.
Krankhuset på Sensor sitter 10 mm høyere enn på Trek Fuel EX. Dette gir god bakkeklaring til energisk tråkking i steinete terreng, men også høyere tyngdepunkt enn vi trives best med.

TOLVDELT: Bak leddet på kjedestaget ser vi SRAMs rimeligste 12-delte kassett. SX-gruppa fungerer nesten som SRAMs dyrere girgrupper.
At GT-sykkelen er tung reduserer noe av godfølelsen oppover. De relativt smale dekkene har ikke like solide følelse og pålitelige grep som de bredere dekkene på de andre syklene.
Nedover senkes tyngdepunktet effektivt når vi smeller setet i bunn. Det velfungerende bakhjulsopphenget sluker godt unna. Sykkelen føles robust og godt plantet i løypas tøffeste partier.
GT Sensor Comp er blant markedets rimeligste stisykler med effektivt demperoppheng og moderne utstyr. Den føles solid og robust og demperopphenget er effektivt i småkupert terreng. Geometrien med høy krank og slak styrevinkel er på sitt beste i slake steinrøysklatringer. Er du villig til å gå opp i pris kommer Sensor i en bedre utstyrt karbonversjon for rett over 30 000 kroner.

FESTBREMS: Tektro-bremsene er vanskelig å kombinere med girspaker og senkepinnebryter. De er ikke spesielt kraftige, den lange hendelen til tross.