Les også: En rimeligere Rocky Mountain Instinct BC

Cannondale har alltid vært kjent for å tenke litt ut av boksen med syklene sine, og har hatt et stort fokus på integrasjon av ramme og komponenter. Sett i det lyset var siste generasjon Jekyll - endurosykkelen - mer en normalisering i retning andres standarder. Borte var både Lefty og pull-shock, inn kom «vanlig» gaffel og bakdemper. Skjønt noe annen vri var det, og flere av detaljene på syklene skiller seg litt fra andre. 

Annonse
C19_Jekyll29_CA_2148
PÅ SKINNER: Tiden der 29ere var store og trege er for lengst forbi. Foto: Cannondale

PÅ SKINNER: Tiden der 29ere var store og trege er for lengst forbi. Foto: Cannondale

Slik er det på mange måter fortsatt. Cannondale har tatt utgangspunkt i den samme rammen som til 27,5-hjul, og laget nok klaring til å takle de større hjulene og dekk. Videre er vandringen nedjustert til 150 millimeter foran og bak, noe som putter den i samme kategori som flere interessante stisykler med store hjul. Det er det mest vesentlige å bite seg merke i ved denne sykkelen. Ut over det vil du kjenne igjen flere av nøkkelegenskapene ved forrige generasjon. 

Les om lanseringen av Jekyll og Trigger 27,5 i fjor: 

Det brukes fortsatt en spesiallaget Gemini-demper, laget i samarbeid med Fox, som lar deg justere både vandringsmengde og fjærrate fra 150 til 120 millimeter med en bryter på styret. Rammen har frontparti av karbon, og bakramme av aluminium, og bruker såkalt Ai-offset, en motpart til boost hvor bakrammen har en sideveis forskyvning for å gi både økt dekklaring og stivhet. Rammen er også klargjort for elektrisk giring om det skulle være aktuelt. 

Geometrimessig er det ikke noe som får oss til å heve øyenbrynene nevneverdig, styrevinkelen er på kategori-riktige 65 grader, og kjedestagene på 442 millimeter. 

geo

Jekyll 29 vil komme i følgende modeller;

jekyll1
jekyll2
jekyll3

Les også: GT med nye stisykler, Sensor og Force