Da Kona endelig viste vilje til å endre på opphengsprinsippene de har holdt på gjennom nærmest hele sin tid med fulldempere kom lovordene på rekke og rad. Sti- og enduroserien Process fikk spesielt mye oppmerksomhet, sammen med utforsyklene Operator. Det hindrer ikke det amerikansk-kanadiske firmaet i å komme med nye produkter for neste år. Og med neste år mener vi jo egentlig høsten.

Process 167, som vist over, er det siste skuddet på stammen i den populære serien. Dette er erstatteren for Entourage, og viderefører bruksområdet fra denne. Som navnet antyder er det her 167mm vandring, som burde gi deg nok til å mose på i de drøyere utforkjøringene, om det så skulle være i en bike park, på topptur eller i et enduroritt av den grovere typen. Utstyret er ikke til å kimse av, SRAMs nye X1 1x11-gruppe tar seg av giringen, en RockShox Lyrik komplementerer rammen med 170mm vandring og en KS Lev-senkepinne gir 150mm ekstra plass når nødvendig. Kjenner du et melankolsk savn når du tenker på den gamle Stinkyen din, kan dette være noe for deg. Moroa vil sette deg tilbake med 39 999,-.

Precept 200 er en helt ny sak, og skal gi deg som ikke helt er i nærheten av å kunne gå for en karbonrammet Operator et fornuftig alternativ, uavhengig av om du ønsker å sykler utforritt eller bare cruise ned Rollercoaster. Igjen er ikke navnet tilfeldig, her vanker det 200mm vandring, og selv om prisen er på overkommelige 19 999,- får du fortsatt RockShox' Domain dobbelkronet gaffel, SRAM Code R bremser og Sun Ringlés bunnsolide MTX-hjul.

Hei Hei er Konas rittfulldempere, med navn tatt fra den fortsatt attråverdige titanhalvdemperen deres fra fordums dager. Mens karbonrammen ikke er endret for 2015, er utstyrsgruppen definitivt satt på en steroidkur. I år var toppmodellen temmelig sedat utstyrt for en rittmaskin å være, og for 2015 ønsker Kona å sette opp nivået et hakk. Det blir ganske tydelig at Kona har forelsket seg i 1x11-drivverk, siden de spekker de fleste modellene sine med det for 2015, og Hei Hei Supreme er ikke dårligere enn at den kommer satt opp med SRAM X01 og XX1 i kombinasjon med RaceFace Next SL-kranksett. RockShox SID XXS og SRAM X0-bremser er heller ikke til å gråte av, og prisen vil holdes nede av Stan's ZTR Crest-hjulsettet. Men for all del, det vil ikke se ufornuftig ut med en oppgradering til karbonhjul på denne sykkelen. På den andre siden kan du også velge å sette på en senkepinne og grovere dekk. Denne sykkelen har vunnet BC Bike Race, og burde dermed kunne gå som en ålreit stisykkel også. Med rått utstyr følger selvfølgelig en voksen pris, og Hei Hei Supreme vil ligge på veiledende 49 999,-.

Konas 2015-modeller, som tas inn av Ilikebike, vil bli tilgjengelige i løpet av august og september.