Annonse

Hva tenker du om den nye sykkelen? Del tanker og innspill på forumet.

Når Santa Cruz nå lanserer en ny versjon av stisykkelen Hightower er det på ingen måte uventet. Helt siden Bronson-modellen (med 27,5-tommer hjul og 150 mm vandring) kom med nytt rammedesign for et par år siden har det vært ventet at den populære sykkelen Hightower skulle få en ansiktsløftning.

 

Hightower har til nå eksistert i to utgaver – en med 135mm vandring på rammen, og en LT-versjon med 150 mm. Santa Cruz valgte dog å ta utgangspunkt i den groveste av dem, og skrudde knottene til elleve da de lanserte Megatower for en stund tilbake. Megatower er i sin nye form myntet på de groveste utforkjøringene med hele 160 mm vandring foran og bak, kall det gjerne en endurosykkel. Du kan lese mer om Megatower her.

 

Når Hightower nå relanseres, er det ganske så midt i kategorien grov stisykkel den kan plasseres. Noe grovere er den enn forrige modell – den har 140 mm vandring på bakhjulet, og sykkelen blir levert med gaffel på 150 mm vandring. 65,2 graders styrevinkel er det vi kan kalle moderne slakt, og den kan justeres til 65,5 med en flip-chip i bakrammen. Også Hightower blir lengre – reachmålet er 470 mm i lav modus for en størrelse large, mens setevinkelen holdes på bratte 76,5 grader. Santa Cruz selv skriver at dette er deres «alt mulig»-sykkel.

LITT BLÅ: Nye Hightower kommer i fargene Blue og Desert.

 

Rammen har plass til flaskeholder, og gjenget kranklager for dem som lengter etter slikt. I likhet med nye Megatower får også Hightower shuttle-beskyttelse på underrøret i tillegg til vanlig beskyttelse mot steinsprut, skjerm som beskytter bakdemperen, og en voldsom kjedestagsbeskyttelse for å dempe lyd og hindre riper.

Hightower har også for sikkerhets skyld livstidsgaranti.

DYR: Hvis det virkelig haster med å få tømt både bankkonto og lommebok, kan modellen med nye SRAM XX1 AXS og Reserve karbonhjul bli din for nette 101 000 kroner.

 

Nøkkelpunkter nye Hightower:

- 140 mm vandring, satt opp med 150 mm gaffel

- Kommer med 29-tommer hjul, er også 27,5+ kompatibel

- Justerbar geometri med flip-chip

- Rammen er tilgjengelig i tre utgaver – aluminium og to forskjellige karbon-varianter

- Kommer i størrelser S, M, L, XL og XXL.

 

Geometri:

geometri-santa-cruz-hightower

Priser:

Nye Hightower er tilgjengelig fra medio juli i Norge, og de forskjellige modellene er priset slik:

 

Hightower A

D

33000

Hightower A

R

37000

Hightowe A

S

43000

Hightower C

R

45000

Hightower C

S

52000

Hightower C

S RSV

62000

Hightower CC

XO1

70000

Hightower CC

XO1 RSV

80000

Hightower CC

XX1 AXS RSV

101000

Hightower CC

XTR RSV

95000

 

Les også: Slik velger du rett sykkel

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel