Populariteten til enduro-disiplinen har gitt produktutviklere nye utfordringer den siste tiden. På hjelmfronten har det vært en kamp om å komme opp med en hjelm som beskytter like bra som en utforhjelm, men som lar deg puste og pese i motbakkene.

KUL: Fox Proframe ser ganske så tøff ut. Her i såkalt Teal-farge. 

Fox Racing har tatt en en noe annen tilnærming til utfordringen enn Giro, Leatt og Bell som alle har hjelmer med avtagbar hakebøyle i sine kolleksjoner. Den nye Fox Proframe-hjelmen har fast hakebøyle, men er laget så lett og luftig at den likevel skal være komfortabel å ha på seg i lange, varme klatringer.

I Terrengsykkel #66 som kommer ut i begynnelsen av april har vi testet både Giro Switchblade og Bell Super 3R MIPS

I denne sammenhengen er den nye Fox-hjelmen likevel mer naturlig å sammenligne med Met Parachute og til en viss grad IXS sin Xult-hjelm. 

Vi har tidligere testet Met Parachute her: 

Kanskje er en lett helhjelm løsningen for oss som verdsetter tennene våre høyt også på de stiturene der vi gir litt ekstra gass?

Fox Racing må i denne forbindelse ikke forveksles med demperprodusenten Fox Shocks. Firmaene er dog beslektet da de opprinnelig ble startet av to brødre.

Den nye hjelmen til Fox Racing skal veie under 800 gram og har 24 store luftehull og en hakebøyle som også slipper gjennom mye luft. Tross den lave vekten og den luftige konstruksjonen er Proframe sertifisert som en utforhjelm, noe for eksempel Bell Super 3R ikke er.

Hjelmen har MIPS-nett inni for bedre beskyttelse mot hjerneskader og EPS-skum i forskjellige hardheter, varizorb som Fox har valgt å kalle det.
Typisk for Fox så kommer hjelmen i en rekke friske farger.

 

Prisen i norske kroner er ikke fastsatt, men antas å ligge på rundt 2500 kroner, noe som må sies å være ganske gunstig for en hjelm som dette.