Vi har lagt en ny måned bak oss, og skal vi gjøre en luftig tolkning av tallenes tale for april, er det tydelig at leserne begynner å komme i sykkelmodus.

Denne måneden har tester av sesongens stisykler både med og uten motor vært populært, vårens stæsj fenger, samt enkle saker om hvordan man får luft i dekkene på sykkelen og hvorfor det er så bra med bare ett krankdrev foran.

Annonse

Her er listen, har du fått med deg disse populære sakene?

Drivverk og utveksling

Drivverk på sykler med bare ett tannhjul foran er på ingen måte noen ny oppfinnelse. Likevel er det ikke alle som har fått med seg helt hva dette går ut på, hvorfor det er så bra, og hvilke utfordringer det kan by på. Utstyrsredaktør Øyvind har tatt på seg lærerhatten, og forklarer.

 

Stisykling med assistanse

Noen får dem i vrangstrupen, andre blir entusiastiske. Men nesten uansett hvilken innstilling man har til det vil de fleste lese om det, så årets test av rå stisykler med elektrisk hjelpemotor er fortsatt høyt oppe på lista. 

 

En Scott Spark utenom det vanlige

Ah...stæsj...kan aldri få nok stæsj. Det er nok derfor saken vår om Ole Christian Fagerli sin Nino Schurter Scott Spark-replica fikk så mye oppmerksomhet. Fant du inspirasjon til ditt neste drømmeprosjekt med denne sykkelen?

scott spark nino schurter replica
SIGNATURMODELL: Denne sykkelen finnes det ikke mange av. Les alt om det spesielle eksemplaret av en Scott Spark ved å følge linken. Foto: Ole Christian Fagerli

 

Lapper om sykling

Det har skjedd så mye rart de siste månedene at det er en egen listesak i seg selv. Men når det begynte å dukke opp noen mystiske lapper i skogen, måtte vi ta kontakt med NOTS for å finne ut hva i all verden dette var for noe.

 

Fem feil du gjør (?)

Vi skal være snille med hverandre, og ikke leke politi. Men det er likevel lov å minne om at det er noen feil som er ganske vanlige å gjøre, og at de kan løses ganske så lett. Terrengskolens ekspert Aslak Mørstad forklarer.

 

Sykkelstæsj

Mer stæsj, sa du? Ingen fare. Tonje har plukket ut noen av vårens praktiske accessoirer til sti-turen på sykkel, så du kan oppdatere deg.  

 

Test av stisykler

Det er virkelig en jungel av utstyr der ute. Det er derfor testene våre både er viktige og populære. Vi har testet noen av 2020´s heiteste stisykler, for å gjøre valget enklere for deg.

 

Luft i dekkene - superenkelt? 

Pøh, det er jo superenkelt! Tenker du kanskje om å fylle luft i dekkene. Vel, hadde det vært så enkelt, hadde dette neppe vært en av de mest leste sakene våre. Her er det du trenger å vite om å få luft i dekkene.

fylle luft dekk
LETT SOM EN PLETT? Vel - godt mulig for mange, men ikke alle. Vi gir deg oppskriften på å fylle luft i dekkene. Foto: Produsenter

Hildegunn satser

Denne måneden ble Vegard Breies nye web-serie «Dedikasjon» sluppet. Episoden hvor han har intervjuet Hildegunn Hovdenak engasjerte. Kanskje ikke så rart – få er like dedikert til sykling som Hildegunn, og hun har markert seg både med pallplasseringer og skarpe uttalelser.

 

Intervalltrening med verdensmesteren

Det er ingen automatikk i at du blir verdensmester bare fordi du trener på samme måte som verdensmesteren. Men du blir kanskje litt nysgjerrig på om han gjør noe annerledes enn deg, siden du foreløpig bare utgjør listefyll på resultatlista?