Navn: Brage Vestavik

Alder: 15 år

Annonse

Fra: Mysen

Yrke: Syklist og skoleelev.

Klubb: Mysen IF

Sponsorer: Trekbikes/Fossykler, Starmotor/Renthal, Troyleedesigns, Sportpartner/Continental, Straitline, Fiveten, Spyoptic, Ekstremsportveko, Sup.no, Hafjellbikepark, Mozartt racingcomponents, Gopro/Response Distribution AS

I vinter har det blitt mye stisykling på den unge Mysen-gutten. Mye på grunn av lite snø og tørre stier stort sett hele perioden.

- Jeg synes stisykling er utrolig gøy fordi jeg kan bruke stisyklen min til absolutt alt. Jeg sykler lange turer på singletracks og «blaster» dh-seksjoner med berms og hopp. Den er like god opp som ned, forteller Vestavik.

Han synes også det er kult når han finner vanskelige crux i skogen.

- Jeg tenker at det gir en god og variert teknisk trening, samtidig som jeg får trent både kondisjon og styrke + at jeg har det sykt moro! Det har blitt mange timer i uka gjennom hele vinteren, sier Vestavik.

Hjemme i Mysen har han laget en god del seksjoner/stier med forskjellige vanskeligheter og morsomme inslag.

- De er sånn at man kan sy dem sammen og sykle dem som en runde. Cirka 25km. Noen ganger trener jeg bare seksjoner.I tilleg til å sykle elsker han å bygge løyper, og har ofte med seg både sag, øks og spade.

- Noen ganger er det like gøy å grave som å sykle, særlig når man opplever at ting fungerer når man har brukt lang tid på det.

Stisykkelen hans er en Trek Remedy 9 aluminiums ramme med 650b hjul.

- Det er den råeste stisyklen jeg har prøvd. Den fungerer perfekt til lange stiturer med mye opp og ned. Den er også super til å hoppe og kjøre berms med.

Vestavik har til og med også stilt opp i downhill-ritt med den. Sykkelen har komplett Shimano XT.

- Jeg kjører Renthal Fatbar Light styre med Renthal Soft grips og Continental TrailKing dekk, alltid Continental.

Sykkelen:

Trek Remedy 9Ramme: Trek Remedy Alpha Platinum Aluminum, ABP Convert, Full Floater, konisk E2-styrerør, Press fit-kranklager, innvendig girvaierføring og kabelføring for heve/senke-pinne, EVO Link i magnesium, ISCG 05-feste, underrørsbeskytter, Mino Link, 140 mm vandring.

Gaffel: Fox Factory Series 34 Float med justerbar FIT CTD-demper (climb-trail-descend), retur, konisk E2-styrerør, Kashima-belegg, 15QR gjennomgående aksel, 140 mm vandring.

Kassett: Shimano XT, 11-36, 10-delt.

Krank: Shimano XT, 38/24.

Bakgir: Shimano XT, 10-delt.

Trigger: Shimano XT.

Styre: Renthal Fat bar Light 740mm.

Holker: Renthal Soft Grips Lock-on.

Bremser: Shimano XT.

Hjul: Bontrager Rhythm Comp Tubeless Ready med Stacked Lacing, 15 mm frontnav; 142 x 12 baknav.

Dekk: Continental Trail king 2.4 27,5.

Sete: Bontrager Evoke 2.

Setepinne: RockShox Reverb Stealth, 31,6 mm, null offset.