Det skader ikke å gjenta det – en god sykkellykt kan gi deg både ny motivasjon og sykkelglede. 

Når dagene blir kortere vil lykta gjøre det mulig å dra ut, og være ute kanskje enda litt lenger.  

Annonse

De fleste sykkellykter i dag kan også brukes som hodelykter til både langrenn og løping, så en lykt kan være en god investering utover bare sykling.  

Som med mye annen teknologi har disse lyktene utviklet seg mye, og utvalget er større og bedre enn noensinne. Her er noen aktuelle modeller – vil du se på flere lykter, har vi flere tester av sykkellykter.  

Husk å sjekke om lykten du kjøper har med relevante festeanordninger for styre, hjelm og hode. Ikke alle lyktene kommer med dette som standard, heller ikke alle på denne listen.  

Hvis du vil lese mer om hvor kraftig sykkellykt man trenger til stisykling og andre relevante temaer, sjekk gjerne våre tester av sykkellykter og andre saker.  

(prisene er hentet fra norske nettbutikker som bikeshop.no og lignende da artikkelen ble skrevet) 

 

Rimelige sykkellykter 

MagicShine MJ-900ES  

1500 lumen 

magic shine sykkellykt
LITEN OG KRAFTIG: Magic Shine MJ-900ES har lysstyrke på 1500 lumen.

Lyktene under navnet MagicShine fra XXL har vært- og er populære blant syklister. Her får man som regel ganske mange lumen til en forholdsvis lav pris. MJ-900ES er bare et av flere alternativer. Den er oppgitt å yte 1500 lumen, kan lades med USB og har Garmin-kompatibel innfesting.  

799 kroner  

 

 

Trygg Polaris 2000L  

2000 lumen 

trygg polaris sykkellykt
KOMPAKT: Trygg Polaris 2000L har et kompakt lyktehode.

Trygg Polaris-lyktene fra BikeShop er et annet alternativ om du vil ha mye lys uten å betale veldig mye penger. Modellen 2000L har vi tidligere testet til gode resultater.  

Den har som navnet tilsier, oppgitt lysstyrke på 2000 lumen og det medfølger både styrefeste og hjelmfeste. 

599 kroner 

 

 

 

 

Sykkellykter - mellomklasse

 

Bontrager Ion Pro RT 

1300 lumen

bontrager ion sykkellykt
PORTABEL: Bontrager Ion RT kan være en fin lykt for jobbsyklister som vil ha muligheten til å ta av lykten på en lett måte for å lade.

Vi har tidligere gitt Bontragers ION-lykter gode skussmål, og denne varianten er litt kraftigere med sine 1300 lumen. Dette er ei lykt som fint kan gjøre nytte både på sti og langs vei, og er lett å ta av/på styret. Spesielt aktuelt hvis du skal sette fra deg sykkelen i utrygge omgivelser. Lade den kan du gjøre via datamaskinen.  

1299 kroner 

 

Exposure Race Mk15 

1450/2000 lumen 

exposure lights sykkellykt
TØNNE? Den særegne formen til Exposure-lyktene gjør at batteri og lyktehode kan sitte i samme enhet.

Exposure er lykter med et noe særeget design, hvor batteri og lyktehode utgjør én sylinderformet enhet. Race Mk15 har plenty lys å rutte med, og kan lades via USB-kabel.  

2498 kroner 

 

Dyre sykkellykter

 

Lupine Piko 

1900 lumen 

lupine-piko-sykkellykt
HODELYKT: Lupine Piko kommer i de fleste konfigurasjoner som hodelykt, men både hjelmfeste og styrefeste kan kjøpes til.

Lupine Piko har gjort det bra i flere tester, og det er ikke uten grunn. Den kompakte lykta egner seg til bruk både på hjelmen, hodet og sykkelstyret, og leverer solide 1900 lumen i kraftigste modus.  

Kommer i flere varianter, men sjekk at du får med feste til styret når du handler.  

Fra 4199 kroner 

 

 

NiteRider Pro 2200 Race 

2200 lumen

niterider sykkellykt
NOK LYS: NiteRider Pro 2220 Race har mer enn nok lys til en sykkeltur.

Glemmer du aldri øyeblikkene fra TV-serien Pacific Blue da det syklende politiet i Santa Monica fikk saftblandere på syklene sine? Ikke vi heller. Det var ikke noe tulle-produkt – lyktene var laget av NiteRider, som i aller høyeste grad vet hva de driver med.  

Nå får du neppe kjøpt blålys til sykkelen din, men NiteRider Pro 2200 Race har, som navnet avslører, 2200 lumen, som hvertfall holder til å tøffe seg på stien.  

Fra 4599 kroner 

 

Gemini Titan 4000 

4000 lumen

gemini titan 4000 sykkellykt
LYSORKESTER: Med sine 4000 lumen bør Gemini Titan ha nok lys for de fleste.

En artig lykt fra Gemini hvor OLED-diodene er stilt opp på rekke og rad. 4000 lumen bør holde til de aller fleste typer sykling.  

Kommer også med en fiffig fjernkontroll som du kan montere like ved holken på styret, så du slipper å fjerne hånda på styret for å justere styrken.  

3999 kroner 

 

Exposure Six Pack MK11 

3600/5000 lumen 

exposure sykkellykt
LYS PÅ BOKS: Exposure Six Pack Mk11 har plenty med lys til sykkelturen.

En av Exposures råeste lykter. Denne kruttønna har en maks lysstyrke oppgitt å være 5000 lumen, angivelig i hele to timer.  

4298 kroner 

 

 

Sykkellykt fra øverste hylle

Lupine Alpha 

7200 lumen 

lupine alpha sykkellykt
MONSTER: Lupine Alpha er en av de kraftigste sykkellyktene på markedet.

Hvis du virkelig mener alvor med vintersyklingen, eller bare ikke bryr deg veldig mye om hva noe koster og vil ha det beste, så fortvil ikke. Lypine Alpha har vanvittige 7200 lumen til rådighet.  

Hvis lyktene på bilen din skulle svikte er det liten grunn til bekymring hvis du har denne i bagasjen.  

14 999 kroner