Det skader ikke å gjenta det – en god sykkellykt kan gi deg både ny motivasjon og sykkelglede.
Når dagene blir kortere vil lykta gjøre det mulig å dra ut, og være ute kanskje enda litt lenger.
De fleste sykkellykter i dag kan også brukes som hodelykter til både langrenn og løping, så en lykt kan være en god investering utover bare sykling.
Som med mye annen teknologi har disse lyktene utviklet seg mye, og utvalget er større og bedre enn noensinne. Her er noen aktuelle modeller – vil du se på flere lykter, har vi flere tester av sykkellykter.
Husk å sjekke om lykten du kjøper har med relevante festeanordninger for styre, hjelm og hode. Ikke alle lyktene kommer med dette som standard, heller ikke alle på denne listen.
Hvis du vil lese mer om hvor kraftig sykkellykt man trenger til stisykling og andre relevante temaer, sjekk gjerne våre tester av sykkellykter og andre saker.
(prisene er hentet fra norske nettbutikker som bikeshop.no og lignende da artikkelen ble skrevet)
Rimelige sykkellykter
MagicShine MJ-900ES
1500 lumen

Lyktene under navnet MagicShine fra XXL har vært- og er populære blant syklister. Her får man som regel ganske mange lumen til en forholdsvis lav pris. MJ-900ES er bare et av flere alternativer. Den er oppgitt å yte 1500 lumen, kan lades med USB og har Garmin-kompatibel innfesting.
799 kroner
Trygg Polaris 2000L
2000 lumen

Trygg Polaris-lyktene fra BikeShop er et annet alternativ om du vil ha mye lys uten å betale veldig mye penger. Modellen 2000L har vi tidligere testet til gode resultater.
Den har som navnet tilsier, oppgitt lysstyrke på 2000 lumen og det medfølger både styrefeste og hjelmfeste.
599 kroner
Sykkellykter - mellomklasse
Bontrager Ion Pro RT
1300 lumen

Vi har tidligere gitt Bontragers ION-lykter gode skussmål, og denne varianten er litt kraftigere med sine 1300 lumen. Dette er ei lykt som fint kan gjøre nytte både på sti og langs vei, og er lett å ta av/på styret. Spesielt aktuelt hvis du skal sette fra deg sykkelen i utrygge omgivelser. Lade den kan du gjøre via datamaskinen.
1299 kroner
Exposure Race Mk15
1450/2000 lumen

Exposure er lykter med et noe særeget design, hvor batteri og lyktehode utgjør én sylinderformet enhet. Race Mk15 har plenty lys å rutte med, og kan lades via USB-kabel.
2498 kroner
Dyre sykkellykter
Lupine Piko
1900 lumen

Lupine Piko har gjort det bra i flere tester, og det er ikke uten grunn. Den kompakte lykta egner seg til bruk både på hjelmen, hodet og sykkelstyret, og leverer solide 1900 lumen i kraftigste modus.
Kommer i flere varianter, men sjekk at du får med feste til styret når du handler.
Fra 4199 kroner
NiteRider Pro 2200 Race
2200 lumen

Glemmer du aldri øyeblikkene fra TV-serien Pacific Blue da det syklende politiet i Santa Monica fikk saftblandere på syklene sine? Ikke vi heller. Det var ikke noe tulle-produkt – lyktene var laget av NiteRider, som i aller høyeste grad vet hva de driver med.
Nå får du neppe kjøpt blålys til sykkelen din, men NiteRider Pro 2200 Race har, som navnet avslører, 2200 lumen, som hvertfall holder til å tøffe seg på stien.
Fra 4599 kroner
Gemini Titan 4000
4000 lumen

En artig lykt fra Gemini hvor OLED-diodene er stilt opp på rekke og rad. 4000 lumen bør holde til de aller fleste typer sykling.
Kommer også med en fiffig fjernkontroll som du kan montere like ved holken på styret, så du slipper å fjerne hånda på styret for å justere styrken.
3999 kroner
Exposure Six Pack MK11
3600/5000 lumen

En av Exposures råeste lykter. Denne kruttønna har en maks lysstyrke oppgitt å være 5000 lumen, angivelig i hele to timer.
4298 kroner
Sykkellykt fra øverste hylle
Lupine Alpha
7200 lumen

Hvis du virkelig mener alvor med vintersyklingen, eller bare ikke bryr deg veldig mye om hva noe koster og vil ha det beste, så fortvil ikke. Lypine Alpha har vanvittige 7200 lumen til rådighet.
Hvis lyktene på bilen din skulle svikte er det liten grunn til bekymring hvis du har denne i bagasjen.
14 999 kroner