Nesbyen forbindes gjerne av stisyklister med bratt og krevende terreng, og det er ikke uten grunn. Her har det vært arrangert både norgescup og NM i utfor, og endurorittet i Nesbyen har blitt et fast innslag på rittkalenderen hver sesong. Og det er først og fremst den shuttle-baserte syklingen som er verdt å sjekke ut når du først er i Nesbyen. Du kan for all del tråkke deg til topps, men da får du ikke inn mange runder på én dag.

De aller fleste stiene er å finne i solsiden, på østsiden av dalen. Du kjører opp til parkeringsplassen ved Trytetjern, og tar deg ut til utsiktspunktet. Her kan du enten dytte sykkelen videre helt til topps, eller ta fatt på utforkjøringen. Her har du alt i fra smude parkløyper med hopp og doseringer, til rimelig krevende tekniske stier. Vi anbefaler å prøve den nyeste maskinbygde løypa.

 

 Les også: Førsteklasses stier i Ringebu med Stipatruljen

Finne fram:

De fleste stiene finner du på Trailguide, eller mtbmap.no. Les stibeskrivelser og vurdér ferdighetene. Er du ikke komfortabel med å sykle i bratt terreng, bør du definitivt prøve deg frem på de enkleste stiene først. 

 

Stisykling

Nesbyen er heldigvis mer enn bare tekniske stier og parkløyper i bratt terreng. I de senere år har det også kommet på plass maskinbygde flytstier, samt at det finnes et nettverk av stier å utforske.

 

Er du helt fersk på sykkel og bare vil ha nybegynner-vennlige stier, er det flytstien oppe ved Trytetjern du bør begynne med. Her finner du en lett og forholdsvis småkupert runde i fine omgivelser.Her kan hele familien sykle, og det er et rekreasjonsområde for å ta en pust i bakken:

 

Foretrekker du mer naturlige stier, er alpinanlegget en liten kjøretur utenfor sentrum et bra utgangspunkt for turer i fjellet. Du finner turforslag her.

I tillegg arrangeres den tradisjonsrike Nesbyen Trail Camp hver vår, som kan være et fint utgangspunkt for å gjøre seg kjent. 

Pumptrack

Enhver sykkeldestinasjon med respekt for seg selv bør ha en pumptrack, og Nesbyen er intet unntak. Her er det intet mindre enn to pumptracker. Du finner en midt i sentrum, og en rett øst for elva, hvor flere av stiene og løypene ender opp.

 

Overnatting

Skal du overnatte når du sykler på Nesbyen er det ikke veldig mange alternativer, men noen. Hagaled gjestegård og Thoen hotell er verdt å nevne, ellers er det campingplasser i området som blir alternativet.

Se video fra da Stipatruljen besøkte Nesbyen: 

Guiding/shuttling

Om det er den bratte syklinga du oppsøker i Nesbyen, er shuttling det beste alternativet. Det er mulig å shuttle selv, ellers så er det Trailhead Nesbyen som opererer med shuttle-tilbud i området.

Se Brage Vestavik sykle i Nesbyen her:

Les også: Den komplette guiden til Trysil

 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel